Opskrift på bløde nutellaboller med kakaoglasur og hakkede hasselnødder
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Hævetid 1 timet45 minuttermin
Samlet tid 2 timert25 minuttermin
Antal 16stk
Ingredienser
Dej:
3,5dlmælk, lun
2spsksukker
6gramtørgær, eller 25 gram almindelig gær
560ghvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for våd.
1/4tsksalt
60gsukker
2æg, m/l
60gsmør, smeltet
Fyld:
2dlNutella
Pynt:
2dlflormelis
1spskkakao
Vand, kogende
Hakkede nødder eller krymmel
Sådan gør du
Dej:
Varm mælken op til ca. 30 grader og tilsæt så 2 spsk. sukker og gær. Pisk det grundigt sammen og stil det lunt til det bobler op. Det plejer at tage 10 – 15 minutter.
Det anbefales at ælte dejen på en køkkenmaskine, da den skal æltes længe. Kom hvedemel, sukker, blandingen af mælk og gær fra før, smeltet afkølet smør, salt og æg i røreskålen. Ælt dejen ved medium hastighed til den slipper skålen. Det er i dette trin man kan tilsætte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen ser for våd ud, men den skal være klistret og ret blød.Normalt skal dejen æltes 10-15 minutter før den slipper skålen og er færdigæltet.
Del dejen i 16 lige store dele, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med lidt mel så de ikke hænger fast. Lad bollerne hæve i 1 time overdækket med et viskestykke.
Fyldning:
Efter 1 times hævning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
Kom så en spsk. Nutella i hver fordybning.
Luk bollen ved at trække siderne hen over fyldet, og lukke sammen på toppen.
Vend bollen om, så samlingen kommer nedad mod bagepladen.
Lad de fyldte boller hæve 45 minutter overdækket med et viskestykke.
Bagning:
Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
Bag bollerne midt i ovnen i 10-12 minutter.
Tag dem ud og lad dem køle ned på en bagerist.
Pyntning:
Rør flormelis og kakao sammen. Tilsæt kogende vand lidt af gangen, til konsistensen er tilpas. Der skal ikke ret meget vand i, kun ganske få spiseskefulde. Den skal være flydende, men ikke flyde for meget ud. Lav evt. en test på et stykke bagepapir for at teste konsistensen.
Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med hakkede nødder, krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.