Opskrift på nem tærtedej til madtærter - passer til tærteform på 24-25 cm i diameter
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Køleskab 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 1stk
Ingredienser
180ghvedemel
100gsmør, i mindre tern
½tsksalt
2-3spskvand
Sådan gør du
Kom hvedemel, smør og salt i en skål, og smulder smørret ud i melet. Du kan også gøre det på foodprocessoren.
Tilsæt koldt vand, og så skal du hurtigt samle dejen med hænderne. Pas på du ikke kommer til at ælte dejen, den skal bare samles.
Rul tærtedejen ud til en cirkel på et meldrysset bord. Læg dejen over i tærteformen, og tryk dejen ud over kanterne, så kanterne bliver skarpe.
Sæt tærteformen med dejen i køleskabet i mindst en halv time, gerne en time.
Tag dejen ud og prik den helt igennem med en gaffel mange steder, det er for at undgå at tærtedejen buler op på midten under forbagningen, og at dampen kan slippe op.
Forbag tærtedejen ved 200 grader i 12-15 minutter. Tag herefter dejen ud af ovnen, fyld tærten med dit yndlingsfyld, og bag den færdig til fyldet er færdigbagt.