chili con carne i trykkoger
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Chili con carne opskrift

Lækker chili con carne på mindre tid!
Ret Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Mexikansk
Keyword Crock Pot, Simremad, Trykkoger
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 6 Personer

Ingredienser

  • 1 dl Olivenolie
  • 800 g Oksekød I denne opskrift er der brugt oksebryst
  • 3 Store Løg
  • 2 Grønne peberfrugter
  • 1 Rød Peberfrugt
  • 1/2 Rød chili Middel styrke
  • 10 fed Hvidløg
  • 720 g Blandede bønner Ublødt og kogt eller fra dåse
  • 3 stk Chipotle chili Enten tørrede eller fra dåse
  • 400 g Hakkede tomater Fra dåse
  • 1 1/2 dl Tomatpure
  • 1 1/2 spsk Brun farin
  • 33 cl Mørk øl Svarende til en dåse
  • 40 g Mørk chokolade Min 70%

Krydderierne

  • 1 spsk Oregano
  • 1 1/2 spsk Stødt spidskommen
  • 1 stang Kanel
  • 1 tsk Stødt allehånde
  • Skal af 1/4 Økologisk appelsin
  • 3 tsk Kokkesalt
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Start med at skære kødet i mundrette stykker. Brun det derefter godt af, det er en god ide at gøre det af flere omgang, så der ikke trækker for meget kødsaft ud.
    chili con carne i trykkoger
  • Når alt kødet er brunet af, kommes det tilbage i gryden og oregano, spidskommen, allehånde samt kanel tilsættes. Steg kødet yderligere et par minutter sammen med krydderierne. Slut af med at tage kødet op og stil det til siden.
  • Skær løg og peberfrugter ud i grove tern og og steg dem ved middelvarme i ca. 10 min.
    chili con carne i trykkoger
  • Hak hvidløgene samt den halve chili og kom det ned til løgene og peberfrugterne, lad det steg yderligere et par minutter.
  • Kom kødet tilbage i gryden.
  • Tilsæt nu de hakkede tomater, tomatpure, øl, salt, kanel, brun farin, chipotle chili samt skal af appelsin. Kom låg på og kog nu retten under tryk i 35 - 40 min. 
    Hvis man ikke har en trykkoger kan man sagten lave den her vidunderlige chili alligevel. Den skal bare koge under låg ved svag varme i et par timer, eller til kødet er mørt.
    chili con carne
  • Efter retten har kogt, lukkes trykket af trykkogeren og låget tages af. Nu tilsættes de forkogte bønner ( Eller dem fra dåse ) samt den mørke chokolade og retten koges yderligere ved svag varme i ca.10 min. Smag til med salt peber og evt. mere brun farin.
    chili con carne i trykkoger
  • Server den rygende varme chili sammen med enten ris eller et godt fladbrød.
    chili con carne i trykkoger