Opskrift på Tangzhong bamsebollerLækre og luftige bamseboller bagt efter tangzhong metoden, som er en japansk bagemetode hvor man først laver en jævning af mel og mælk. Den giver luftigt brød, og disse boller er lette og lækre. De er perfekte som fødselsdagsboller eller i madpakken.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Hævetid 1 timet30 minuttermin
Samlet tid 2 timert15 minuttermin
Antal 12Boller
Ingredienser
500ghvedemel , (40g+460g)
375gmælk , (200g+175g)
25ggær
1æg
1tsksukker
1 tsksalt
1tskkardemomme
100gsmør, blødt
1æg, til pensling
Sådan gør du
Bland 40 g hvedemel og 200 g mælk i en gryde, pisk det sammen med et piskeris mens du langsomt varmer det op. Pisk indtil det bliver tykt og klistret og lige før det koger. Tag gryden af varmen, og lad jævningen køle af.
Hæld 175 g mælk (lillefingervarm) op i en røreskål, og opløs gæren i mælken.
Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og mel. Tilsæt til sidst den afkølede jævning. Ælt dejen i ca. 10 min på røremaskinen.
Tilsæt det bløde smør, og ælt smøren ind i dejen. Ælt herefter ca. 10 min igen, eller til dejen slipper skålen og laver lange tråde.
Form 12 boller på cirka 80 gram, og lad dem hæve 1,5 timer på bagepladen.
Pensel bollerne med sammenpisket æg, og bag dem 12-15 min ved 200 grader.