Opskrift på dadelkonfektHjemmelavet konfekt med fyldte dadler med marcipan, som er overtrukket med mørk chokolade og har fået en smuttet mandel på toppen. Det er lækkert til konfektfadet til juleaften, og så er de virkelig nemme at lave selv.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Tørring 15 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 8stk
Ingredienser
8dadler
25gmarcipan
100gchokolade
8mandler
Sådan gør du
Skær et snit på langs i dadlerne og fjern stenen.
Fyld dadlerne op med marcipan.
Hak 2/3 af chokoladen groft, og den sidste 1/3 helt fint.
Smelt den grofthakkede chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Når chokoladen akkurat er smeltet, tages den af varmen, og den finthakkede chokolade tilsættes og røres rundt til den er smeltet.
Dyb de fyldte mandler i den smeltede chokolade, og sæt dem på et stykke bagepapir. Top hver dadel med en smuttet mandel og lad dem størkne.
Nu er dadlerne klar til servering, eller klar til at blive pakket i en lufttæt plastbeholder og opbevaret i køleskabet.