Nem opskrift på helt klassisk aspargessuppe. Den tager under en halv time at lave og den smager rigtig godt. Den perfekte skrub af mad/natmad til festen, eller som en lækker suppe til aftensmad.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
40gsmør
40ghvedemel
2dlvæde fra aspargessnitter
1lhønsefond, kan være vand med Fond Du Chef hønsebouillon.
2dlpiskefløde
1spskhvidvinseddike
2dsaspargessnitter, a 430 g. Eller efter smag
400gsmå kødboller, fra frost eller hjemmelavet. eller mængde efter smag.
Salt, efter smag
Peber
Sådan gør du
I en stor gryde smelte smørret. Tilsæt melet og rør det sammen. Lad det svitse ved middel varme i en minuts tid.
Tilsæt derefter væsken fra aspargesene gradvist imens der piskes.
Derefter tilsættes hønsefond gradvist imens der piskes. Når alt fond er rørt i kommes fløden i samt vineddike i.
Bring suppen i kog og lad den simre ved lav varme. Tilsæt aspargessnitterne og kødbollerne til suppen, smag den med salt og peber.
Lad suppen stå og simre ved svag varme i ca. 10 minutter inden den er klar til servering.
Stil gryden på bordet og server suppen sammen med et godt flutes.
Noter
Til opskriften bruger vi aspargessnitter på dåse. Vi elsker mange asparges, og bruger derfor hele den mængde der er angivet i opskriften. Du kan justere efter din egen smag. Væsken fra aspargessnitterne måles af, og tilføjes i det mål der er angivet i ingredienslisten. Du skal ikke bruge alt væden til opskriften.