Nem opskrift på små blinis med dressing og rejer - perfekte kanapeer til forret eller som en snack
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Blinis:
2spskvand
10ggær
½tsksalt
100ghvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
1 ½dlmælk
1stkæg, deles i blommer og hvider
10gsmør, smeltet
15gsmør, til stegning
Dressing:
2spskmayonnaise
1 ½tskketchup
1tsksherry, kan udelades
½tskpaprika
Salt og peber
Fyld
200grejer
Ørredrogn, eller kaviar
frisk dild
Sådan gør du
Blinis:
Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt så mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i dejen. Lad dejen hæve lun 1 time.
Pisk æggehvider helt stiver, og vend dem så forsigtigt i dejen.
Varm en pande op på middel varme, og kom blinisdejen på panden i små klatter. Jeg bruger en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist og lad dem køle lidt af.
Dressing:
Bland en dressing af mayonnaise, ketchup, eventuelt lidt sherry, paprika og smag den til med salt og peber.
Servering:
Kom en teskefuld dressing på hver blini, fordel rejerne hen over, og pynt med lidt dild og rogn. Slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.
Noter
Beregn 3-4 styk pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de kommes i fryseren og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og blot lune dem et minut i ovnen før servering.