Opskrift på ovnbagte æbler med ribsgele til julemiddagen som tilbehør til andesteg, kalkun, gås eller flæskesteg
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4æbler, Cox Orange eller lignende
1dlribsgele
Evt. andefedt, til pensling
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader.
Vask og halver æblerne og fjern kernehuset.
Kom de halve æbler i et fad med skærefladen opad. Pensel dem evt. med andefedt eller smeltet smør. Det kan undlades, men giver god smag og en flot overflade på æblerne.
Sæt fadet med æblerne i ovnen i 10-15 minutter eller til de er møre. Stik i dem med en gaffel for at teste om de er færdige. Du skal kunne stikke gaflen i, men de må ikke koge for meget ud.
Lad æblerne køle af i 5 minutter og fyld derefter 1 spsk ribsgele i midten af hvert halve æble.
Server æblerne lune til andestegen, flæskestegen eller julegåsen.