Opskrift på nem og hurtig brun sovs til andestegen
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
50gsmør
2,5spskhvedemel, med top
7,5dlstegesky fra and, Evt. ekstra til at tynde sovsen op med
1dlpiskefløde
1spsksovsekulør
1,5spskribsgele, eller efter smag
1tskhvidvinseddike, kan udelades, eller gastrik
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Base til stegesky - I fadet under anden ved tilberedning
1lvand
0,5landefond, Evt. vand blandet med koncentreret andefond. Her kan man sagtens bruge Oscar flydende andefond rørt op i vand.
1stkløg
Indmad fra and
Vingespidser fra and
1spskfrisk persille
2kvistefrisk timian
3laurbærblade
Sådan gør du
Stegeskyen kommer fra fadet der står under anden under tilberedningen i ovnen eller på grillen. Tilbered anden over fadet med ingredienserne fra ingredienslisten under "Base til stegesky". Når anden brunes af, tages fadet ud, og sovsen kan påbegyndes. Si indholdet fra fadet under anden over i en gryde eller skål, det er basen for sovsen altså stegeskyen.
I en gryde smeltes smørret ved middel varme. Melet tilsættes og røres ud i det smeltede smør. Svits det er par minutter.
Derefter tilsættes stegeskyen efterfulgt af fløden gradvist i mens der piskes, så der ikke kommer klumper i sovsen.
Det er en smagssag hvor tyk man vil have sovsen, så tilsæt mere væske hvis den bliver for tyk.
Når man et tilfreds med konsistensen, kommes der madkulør, ribsgele samt hvidvinseddike i. Rør det ind i sovsen og lad den simre et par minutter.
Smag sovsen til med salt og peber. Når man er tilfreds med smagen er sovsen klar til servering. Den kan også holdes varme på lavt blus til den skal serveres. Hvis den bliver for tyk tilsættes en smule mere væske.