Opskrift på en helt klassisk opbagt flæskestegssovs med den helt rigtige smag!
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
50gsmør
2,5spskhvedemel, med top
4dlstegesky, fra flæskesteg, skummet for fedt.
3dlvand, eller kogevand fra kartofler
½dlpiskefløde
1spskribsgele
½stksvinebouillon, terning
1spsksovsekulør
Salt, efter smag
Peber, efter smag
1spskgastrik, kan udelades, men bidrager til en god smag.
Sådan gør du
Smørret smeltes i en gryde. Tilsæt melet og svits det ved middelvarme i et par minutter.
Tilsæt derefter gradvist stegeskyen efterfulgt af vand og fløde i mens der piskes. Tilsæt væsken til saucen har nået den ønskede konsistens.
Tilsæt bouillonterning, ribsgele samt kulør. Lad saucen simre ved svag varme og smag den til med salt, peber samt gastrik. Tilsæt mere væske efter behov for at justere konsistensen på saucen.
Når man er tilfreds med konsistens og smag er sovsen klar til servering. Alternativt kan den holdes varm på lav varme.