Opskrift på helt klassiske danske hakkebøffer med bløde løg og brun sovs
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Bløde løg:
4stkløg, pillet, delt i halve og skåret i skiver
3spsksmør
1spsksukker
salt, efter smag
peber, efter smag
Hakkebøffer:
800ghakket oksekød, delt i 4 portioner
2spsksmør
1spskolie
Sovs: Hvis man nu ikke kan undvære
Stegefedt samt rester fra panden
1spskhvedemel
3dloksebouillon
1spskketchup
2tsksovsekulør, eller efter smag, det skal jo være brun sovs
1tsksukker
salt, efter smag
peber, efter smag
Sådan gør du
Bløde løg:
På en stor pande smeltes smørret og løgene steges ved middelvarme. Tilsæt sukker og steg dem til de klarer og bliver bløde og gyldne, krydder dem med salt og peber efter smag. Tag løgene af panden og stil dem til siden.
Hakkebøffer:
Farsen deles i 4 lige store portioner, form de 4 klumper fars til 4 bøffer. De hakkes med en kniv på begge sider og krydres med salt og peber.
Smelt smørret sammen med olien på samme pande der blev brugt til løgene. Kom hakkebøfferne på panden og brun dem af på begge sider ved høj varme. Skru derefter ned for varmen og steg bøfferne færdige i Ca. 4-5 minutter på hver side eller til den ønskede kernetemperatur.
Når bøfferne er færdige tages de af panden og stilles til siden.
Sovs:
I samme pande som bøfferne er stegt kommes mel. Rør det sammen med fedstoffet og stegeresterne og svits det ved middel varme i Ca. 2 minutter.
Kom derefter bouillon på panden og pisk det sammen med melet til saucen jævner. Kom ketchup og sukker i og rør det ud i saucen.
Tilsæt kulør til sovsen samt sukker. og rør grundigt rundt. Smag den til med salt og peber.- Hvis saucen er blevet for tyk tilsættes lidt vand. Er den for tynd kan den jævnes med en smule maizena rør op med en smule vand.
Anretning:
Når sovsen er færdig kommes bøfferne tilbage i panden, og der kommes en lille portion bløde løg på hver bøf. Server retten i panden.