Opskrift på klassisk fromage med portvin og kirsebær og brændte mandler på toppen. Perfekt som alternativ juledessert.
Tilb. tid 30 minuttermin
Hviletid 3 timert
Samlet tid 3 timert30 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
Portvinsfromage:
4bladehusblas
3stkæg
80gsukker
½dlcitronsaft
2dlportvin
3dlpiskefløde
Kirsebærgele:
1bladhusblas
1,5dllage fra dessertkirsebær
18stkdessertkirsebær, selve bærene
1spskportvin
Servering:
2spskbrændte mandler
Sådan gør du
Portvinsfromage:
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter.
Pisk æg og sukker meget til en luftig æggesnaps.
Opvarm citronsaften i en gryde, tag den af varmen. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme citronsaft. Tilsæt portvin og rør det godt sammen. Rør det forsigtigt sammen med æggesnapsen uden at slå for meget luft ud af blandingen.
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt med æggesnaps/portvinsblandingen. Pas på ikke at slå luften ud af blandingen.
Kom fromagen på glas, og sæt den på køl i 2 timer til den har sat sig.
Kirsebærgele:
Læg husblas til geleen i blød i koldt vand i 5 minutter.
Kom 2 spsk. af lagen fra dessertkirsebærene i en gryde, og varm det op.
Når lagen er varm, tages gryden af varmen. Husblassen vrides for vand, og smeltes i den varme lage. Når husblassen er helt opløst, tilsættes resten af lagen, og portvin. Lad geleen køle lidt af før du hælder den over fromagen.
Læg 3 kirsebær på toppen af hver fromage, og fordel derefter geleen hen over. Sæt glassene på køl en times tid, så geleen sætter sig.
Servering:
Når du er klar til at servere desserterne, hakkes de brændte mandler groft og fordeles hen over kirsebærene på toppen. Velbekomme.