Opskrift på brun champignonsovsNem opskrift på en virkelig lækker og velsmagende champignonsauce. Den passer perfekt til en god bøf eller en grillet culottesteg. Du kan også bruge grundopskriften og tilsætte andre svampe end champignoner.
Smørret smeltes i en stor pande. Kom hakket løg og hvidløg på panden, og svits det i ca. 5 minutter ved middel varme.
Kom champignonerne samt timian på panden, og svits dem sammen med løg og hvidløg til svampene falder sammen og væden er fordampet. Kom melet i svampene og bland det godt sammen.
Rør tomatkoncentrat i, og svits det med et par minutter. Skru lidt op for varmen og kom vin på og lad det reducere en smule. Kom derefter bouillon i panden og rør det grundigt sammen.
Lad saucen koge op, skru ned for varmen og lad saucen simre og koge ind til 2/3. Kom fløden i og lad det simre yderlige 5 minutter.
Kom salt, sukker samt peber i og smag saucen til. - Hvis der er behov for at jævne saucen yderligere, gøres dette med en blanding af 2 spsk. maizena samt en smule vand. Det røres i gradvist til saucen har fået den ønskede konsistens.