Opskrift på ovnstegte kartofler med parmesanEn nem opskrift på ovnstegte parmesan kartofler. Masser af velsmag, der passer perfekt som tilbehør til en god bøf eller en grillet culottesteg.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkartofler
3spskolie
Krydderiblanding:
50gparmesan, revet fint
1spskpaprika
3tsksalt
1tskhvidløgspulver
1tskløgpulver
1spsktørret oregano
0,5dlrasp
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 200 grader.
Kartoflerne vaskes grundigt i koldt vand. De skæres derefter i både. Lad kartoflerne dryppe af og kom dem op i en stor skål. Vend dem derefter i olie.
Bland alle krydderierne sammen og kom blandingen over kartoflerne. Vend det hele godt rundt så krydderiblandingen bliver godt fordelt.
Placer derefter alle kartoffelbådene med skindsiden ned på en bageplade med bagepapir.
Kom kartoffelbådene i ovnen og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time, eller til de er gyldne og sprøde.
Når kartoflerne er blevet helt gyldne og sprøde tages de ud af ovnen og serveres med det samme.