lammekoteletter i ovn
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Lammekoteletter i ovn med citron og kartofler opskrift

Retten med lam, som dem der siger de ikke kan lide lam, elsker!
Ret Hovedret
Køkken Middelhavet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 12 lammekoteletter frosne fra enten Føtex eller Fakta
  • 3 store bagekartofler eller tilsvarende almindelige kartofler
  • 3 spsk hvidløgsolie (knus 3 fed hvidløg i 1 dl olie)
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 2 tsk havsalt eller andet groft salt
  • 2 citroner økologiske
  • persille og dild til at dysse over til sidst

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader. Kom lammekoteletterne i en bradepande eller andet ildfast fad.
  • Vask kartoflerne grundigt. Lad gerne skrællen sidde. Skær dem i 2,5 x 2,5 cm. tern og fordel dem rundt imellem lammekoteletterne.
  • Fordel hvidløgsolien ud over lam og kartofler og drys med tørret rosmarin, chiliflager samt salt.
  • Riv skallen af 1 en citron ud over bradepanden. Pres herefter saften af begge citroner og hæld saften over lam og kartofler.
  • Sæt bradepanden i den forvarmede ovn og steg 1 time. Det kan også sagtens stå længere i ovnen, bare hold øje med at koteletterne ikke bliver tørre.
  • Slut af med at drysse hakket persille og dild ud over.

Noter

Serveres for eksempel med et lækkert brød og måske en lille græsk salat.