Lækre lammekoteletter i ovn med kartofler, masser af citron og hvidløg. Skal du servere lam for nogle der normalt ikke spiser lam, så er det her du skal starte. Masser af smag, og ikke den der meget kraftige smag af lam, som mange ikke bryder sig om.
Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Start med marinaden. Kom olivenolie i en skål. Tilsæt finthakket rosmarin, revet hvidløg, salt, peber samt saften fra 2 citroner og fintrevet skal fra den ene citron. Bland det grundigt sammen og stil det til siden.
Vask kartoflerne grundigt. Lad gerne skrællen sidde. Skær dem i 2,5 x 2,5 cm. tern.
1 kg kartofler
Fordel derefter halvdelen af marinaden ud over kartoflerne i et ovnfast fad på cirka 25x35 cm, vend det hele grundt rundt, så marinaden bliver godt fordelt. Stil nu fadet midt i den forvarmede ovn, og tilbered kartoflerne i ca. 1 time, eller til de er gyldne og møre.- Husk at vende rundt i kartoflerne et par gange under tilberedningen.
I mellemtiden kommes lammekoteletterne i et fad og den sidste halvdel af marinaden fordels ud over dem, vend dem rundt så det bliver grundigt fordelt. Stil lammekoteletterne til siden.
12 lammekoteletter
Når der er ca. 20 minutter tilbage af kartoflernes tilberedningstid, skal lammekoteletterne grilles 2 - 3 minutter på hver side på en meget varm grill over direkte varme. Når de alle sammen er grillet tages de af og stilles til siden. - Dette trin kan også klares på en grillpande, eller en almindelig stegepande.
Når der er ca. 10 minutter tilbage af kartoflernes tilberedningstid kommes de afbrunede koteletter i fadet, og fordels rundt sammen med kartoflerne. Kom fadet i ovnen og tænd for varmluft. Giv det nu ca. 10 minutter.
Tag fadet ud af ovnen og slut af med at drysse med en smule salt og peber samt hakket persille og dild.
0,5 dl persille, 0,5 dl frisk dild, Salt, Peber
Server sammen med et godt brød og en god hjemmelavet tzatziki.