Opskrift på hjemmelavet rødkålDen bedste rødkål til jul eller Mortensaften med smag af kanel, nelliker og stjerneanis. Det er faktisk ikke så svært at lave din egen julerødkål, og du kan nemt lave den en dag eller to i forvejen.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
½rødkål
2spskandefedt, eller smør
1dlrødvin
½dlbalsamicoeddike
2spskhonning
1 ½tsksalt
7nelliker
1kanelstang
1appelsin, saften herfra
½stjerneanis
2peberkorn
ribsgele, eller æblegele, til tilsmagning
Sådan gør du
Start med at dele rødkålet i kvarte, og snit det herefter fint.
½ rødkål
Smelt andefedt eller smør i en gryde, og kom rødkålen i. Lad kålen svitse med i 5 minutter til det er faldet godt sammen.
2 spsk andefedt
Tilsæt herefter resten af ingredienserne, og kog op.
1 dl rødvin, ½ dl balsamicoeddike, 2 spsk honning, 1 ½ tsk salt, 7 nelliker, 1 kanelstang, 1 appelsin, ½ stjerneanis, 2 peberkorn
Skru ned på lav til middel varme, og læg låg på gryden. Lad kålen småsimre i mindst en time. Den kan sagtens klare at stå to timer, den må dog ikke koge helt tør for væske.
Smag kålen til med salt og evt. lidt mere honning eller en klat ribsgele hvis den mangler sødme.
ribsgele
Server sammen med juleanden eller flæskestegen.
Noter
Genopvarmning
Hvis du laver kålen dagen før, eller du har rester du gerne vil varme op, så kom det i en gryde, og opvarm ved middellav varme under omrøring. Tilsæt eventuelt lidt appelsinsaft eller vand hvis du synes den mangler lidt væske. Rødkålen kan også opvarmes i mikrobølgeovn.