Saftig flæskesteg med sprøde svær, og du undgår at den bliver tør og kedelig.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 7 timert20 minuttermin
Samlet tid 7 timert30 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
1flæskesteg, ca. 2 kg
3laurbærblade
Salt
Sådan gør du
Opvarm sous vide karret til 58 grader.
Tjek din flæskesteg, og vær sikker på at alle svær er skåret helt igennem. Er de ikke det, må du lige gøre det med en kniv, pas på du ikke skærer ned i kødet.
Kom flæskesteg og laurbærblade i en vakuumpose, og vakuumpak den.
Giv stegen 7 timer i sous vide ved 58 grader.
Når der er ca. 20 minutter tilbage, skal du tænde for ovnen, og forvarme den til 250-270 grader - brug grill og varmluftfunktion hvis du har muligheden.
Når tiden er gået, tager du flæskestegen ud af posen (husk at gemme væsken fra posen til sovsen) og tørrer sværen godt af med køkkenrulle. Herefter skal den gnides med groft salt - det skal godt ned i mellem sværene.
Kom nu stegen i ovnen i ca. 20 min - hold godt øje med den, især hvis du bruger grillfunktion. Sværen skal boble op og blive sprød. Når den er det, er stegen færdig kan kan tages ud og skæres op.