Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder
Opskrift på rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødderLækker sprød salat med rødkål, appelsin, granatæblekerner og honning-valnødder. Perfekt tilbehør til and eller flæskesteg, og skøn salat til julemiddagen..
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
½rødkål
3appelsiner
½granatæble
Honningristede valnødder:
½spsksmør
75gvalnøddekerner
1spskhonning
Dressing:
2spskolivenolie
1spskbalsamicoeddike
1spskappelsinsaft
Salt
Peber
Sådan gør du
Honningristede valnødder:
Start med at lave valnødderne, de skal nemlig have tid til at køle ned inden de kommer på salaten.
Smelt smørret på en pande, tilsæt valnøddekernerne og rist dem et par minutter, inden honningen tilsættes. Rist ved middel varme, og vend valnødderne jævnligt indtil honningen er godt kogt ind i nødderne. Hæld dem ud på et stykke bagepapir, og skil dem fra hinanden med to gafler. Lad dem køle ned, og så er de klar til at komme i salaten.
½ spsk smør, 75 g valnøddekerner, 1 spsk honning
Dressing:
Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
Snit rødkålen fint, og kom den i en skål. Massér den lidt med hænderne, så strukturen bliver lidt nedbrudt, og nemmere at spise. Tilsæt dressingen og vend den sammen med rødkålen.
½ rødkål
Skær top og bund af appelsinerne, og herefter skæres skallen på siderne væk. Brug en skarp kniv, og skær fileterne ud af appelsinen i mellem de hvide lameller fra appelsinbådenes skind. Så får du helt fine appelsinfileter uden noget skind på.
3 appelsiner
Tag kernerne ud af granatæblet ved at holde det halve granatæble over en skål, og slå på skallen med en træske, så vil kernerne falde ned i skålen.
½ granatæble
Anret rødkål med appelsinfileter og granatæblekerner i en skål eller på et fad, og drys med de honningristede valnødder.
Noter
Opbevaring og holdbarhed
Hvis du ikke får spist det hele, kan du fint stille resterne på køl, og spise dem dagen efter.