boller i karry opskrift - dejlig børnevenlig boller i karry som er god familiemad
Udskriv Pin

Boller i karry opskrift

En familiefavorit med god smag!
Ret Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Samlet tid 45 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 1 kg Hakket svinekød
  • 2 store løg Groft revet på rivejern
  • 2 dl havregryn
  • 2 æg
  • 3 dl mælk ca.
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk salt
  • peber

Karrysovs

  • 50 g smør
  • 2 spsk mel med top
  • 2-3 spsk karry
  • 1/2 spsk stødt gurkemeje (kan udelades)
  • 5 dl bouillon eller kogevandet fra bollerne
  • 5 dl mælk eller kokusmælk
  • Evt. revet æble

Sådan gør du

Kødboller

  • Ingredienserne til kødbollerne røres sammen til en jævn masse. Bring rigeligt vand tilsat bouillon i kog. Form kødbollerne i en passenende størrelse og kom dem i det kogende vand, skru ned for varmen og lad dem simre i Ca. 8 - 10 min.Sluk for gryden og lad dem trække i kogevandet en halv times tid.

Karrysovs

  • Smelt smørret ved jævn varme og drys karrypulveret i lad det boble med i ca. 1 min. Drys melet og rør til det er helt opsuget af smørret. Hæld lidt af kogelagen fra kødbollerne ved under konstant piskning. Tilsæt mælk og kogevandet eller bouillon lidt af gangen til saucen har den ønskede konsistens. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min, tilsæt evt. et revet æble. Smag til og varm kødbollerne i saucen.

Noter

Tilbehør: Ris og evt. grønt.