Opskrift på boller i karryBoller i karry er en klassisk dansk ret, som mange af os elsker. Det er en familiefavorit med god smag, som både børn og voksne er glade for. Saftige kødboller i lækker karrysovs og serveret med kogte ris, så behøver man ikke så meget mere.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Kødboller:
1kghakket svinekød
2løg
2dlhavregryn
2æg, eller 3 efter behov for at binde farsen
3dl mælk
1/2tskstødt spidskommen
2,5tsksalt
Peber
Kogning:
Vand
Svinebouillonterninger, tilpasset mængden af vand
Karrysovs:
50gsmør
50ghvedemel
1 ½spskkarry
1tskstødt gurkemeje, (kan udelades)
5dlsvinebouillon, Eller kogevand fra kødbollerne
4 dlmælk, eller kokosmælk
1tsksukker
Salt
Peber
Sådan gør du
Kødboller:
Løget rives groft på et rivejern, og røres sammen med resten af ingredienserne til kødbollerne til en jævn masse.
Bring rigeligt vand tilsat svinebouillonterninger i kog. Form kødbollerne i en passende størrelse og kom dem i det kogende vand, skru ned for varmen og lad dem simre i ca. 8 - 10 min.
Sluk for gryden og lad dem trække i kogevandet en halv times tid.
Karrysovs:
Smelt smørret ved jævn varme i en gryde, og drys karrypulveret i lad det boble med i ca. 1 min.
Drys melet i, og rør til det er helt opsuget af smørret.
Hæld lidt af kogelagen fra kødbollerne ved under konstant piskning. Tilsæt mælk og bouillon lidt af gangen til saucen har den ønskede konsistens.
Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag saucen til med sukker, salt og peber, og varm kødbollerne i saucen.
Server boller i karry med ris til.
Noter
Tilbehør: Ris og evt. grønne bønner eller ærter.Prøv også at tilsætte revet æble i karrysovsen lige inden servering, det smager skønt!