Opskrift på spidskålssalat med æblerLækker salat med spidskål, æbler, hasselnødder, persille og sennepsdressing. Den er skøn som tilbehør til alle slags retter, særligt efterårsmad når kål og æbler er i sæson.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
½spidskål
2æbler
½dlfrisk persille
70ghasselnødder
Dressing:
2spskolivenolie
½citron, saften herfra
1tskdijonsennep
1tskhonning
Salt
Peber
Sådan gør du
Dressing:
Kom alle ingredienserne til dressingen i et glas, og rør dem godt sammen.
Kålsalat:
Kom hasselnøddekernerne på en tør pande ved middel varme indtil den tynde brune skal begynder at slippe dem. Rør jævnligt i dem. Læg dem herefter i et rent viskestykke, og gnid viskestykket mod dem, så den brune hinde falder af dem.
Snit spidskålen fint og anret den i en skål eller på et fad.
Skær æblerne i tern og fordel dem over spidskålen.
Hak persillen fint og drys på toppen sammen med de ristede hasselnøddekerner.
Hæld til slut dressingen over salaten og så er den klar til servering.