Sukkerbrune kartofler med en rund og afbalanceret smag.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkartofler, kogte og pillede, evt. fra glas
2dlsukker
20gsmør
0,5dlvand
1dlpiskefløde
1tsksalt
Sådan gør du
Start med at koge og pille kartoflerne, de må gerne være afkølede når de skal bruges til brunede kartofler.
1 kg kartofler
Kom sukker på en pande og lad det smelte ved middel varme. Undgå at røre i sukkeret mens det smelter.
2 dl sukker
Tilsæt smør og rør rundt så det bliver blandet i det karamelliserede sukker. Tilsæt så vand og piskefløde lidt af gangen, så temperaturen ikke sænkes for meget. Rør rundt indtil karamellen er kogt op, og er jævn. Tilsæt så salt.
20 g smør, 0,5 dl vand, 1 dl piskefløde, 1 tsk salt
Hæld kartoflerne ned i panden til karamellen, og lad dem stå et minuts tid inden du rører i dem. Vend så kartoflerne rundt, og lad karamellen lige så stille koge ind i kartoflerne. De må gerne stå ved lav varme i 20-30 minutter, så de rigtig kan suge karamellen til sig. Vend jævnligt rundt i kartoflerne, så de bliver brunede hele vejen rundt.
Du skal ikke gå i panik hvis karamellen ligner noget tyndt pjask lige når du kommer kartoflerne i. Karamelmassen skal op og koge for at få kartoflerne dækket perfekt i tyk karamel, så det kan være du skal skrue lidt op får at få massen til at koge ind. Det tager lidt længere tid end hvis man laver brunede kartofler uden væske i karamellen. Skru op, og rør jævnligt rundt hvis karamellen ser tynd ud, så skal det nok lykkes.
Vend kartoflerne godt rundt i karamellen inden de serveres.