1kgkartofler, kogt i velsaltet vand, pillet og skåret i tern.
2løg, Hakket fint
25gsmør
8pølser, efter smag, eventuelt blandet. Skåret i passende skiver
1spskrosenpaprika
1tskedelsüss paprika
½tskrøget paprika
¼tskkarry
70gtomatkoncentrat
3dlpiskefløde
1dlsødmælk
2spsksherryeddike, eller anden vineddike
2 ½tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
1dlPurløg, klippet fint til topping
Sådan gør du
Kartoflerne koges forud i velsaltet vand i 15-20 minutter eller til de er møre. Køl dem ned og pil dem. Skær dem derefter i tern.
I en stor pande, eller gryde smeltes smørret. Tilsæt løg og svits det ved svag varme til de bliver klare. Tilsæt derefter skiverne af pølser og svits dem med i ca. 5 minutter.
Kom paprika, edelsüss paprika, røget paprika samt karry i og svits det med et lille minut. Kom tomatkoncentrat i, lad det svitse med et par minutter.
Kom fløde og mælk i og lad det koge op. Tilsæt kartoffelstykkerne samt eddike og bland det hele godt sammen, lad det simre til saucen tykner, smag til med ekstra salt og peber. Drys med frisk purløg og server med det samme.