Opskrift på græskarmuffinsSaftige muffins med hokkaidogræskar og flødeostecreme på toppen. Det er en skøn lille cupcake, som du kan servere til halloween eller bare som en dejlig lille kage her om efteråret.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Nedkøling og pyntning 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 12stk
Ingredienser
200gbrun farin
90gsmør, blødt
3æg
1vaniljestang
½tsksalt
½tsknelliker, stødte
1tskkardemomme, stødt
1tskkanel, stødt
1,5tskbagepulver
200ghvedemel
300ghokkaido græskar, groft revet
Topping:
300gflødeost, neutral
75gflormelis
1vaniljestang
1citron, skallen herfra
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader på almindelig over- og undervarme.
Pisk blødt smør og brun farin godt med en elpisker. Kom herefter æggene i et af gangen, og pisk mellem hvert æg. Tilsæt så salt og alle krydderierne inkl. vaniljekorn fra vaniljestangen. Sigt bagepulver og hvedemel i dejen, og tilsæt groftrevet hokkaido græskar. Vend dejen sammen til den er jævn.
200 g brun farin, 90 g smør, 3 æg, 1 vaniljestang, ½ tsk salt, ½ tsk nelliker, 1 tsk kardemomme, 1 tsk kanel, 1,5 tsk bagepulver, 200 g hvedemel, 300 g hokkaido græskar
Kom dejen i muffinsforme, fyld dem cirka 2/3 op, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Stik i dem med en kødnål eller en gaffel og tjek at der ikke hænger dej ved når du tager den op.
Lad dine muffins køle helt ned inden du pynter dem med frosting.
Frosting:
Bland flødeost, flormelis, vaniljekorn fra vaniljestangen og citronskal sammen. Kom ostecremen i en sprøjtepose med en tyl og sprøjt cremen ud, eller brug en paletkniv til at smøre kagerne med frosting.
300 g flødeost, 75 g flormelis, 1 vaniljestang, 1 citron
Server kagerne med det samme eller opbevar dem på køl efter de er pyntet.
Noter
Antal
Opskriften giver cirka 12 stk muffins i de store amerikanske muffinsforme. Bruger du mindre forme, vil du få flere muffins ud af dejen. Laver du mindre muffins skal du muligvis reducere bagetiden lidt.