Sprøde friterede kugler af risottorester - Italienske Arancini
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1restrisotto
1dlhvedemel
2stkæg, sammenpiskede
1dlrasp, eller panko
Salt og peber
1Lsmagsneutral olie, til stegning
Sådan gør du
Kom olien i en gryde, og varm den op. Test med en tandstik af træ for at se hvornår den er klar. Det skal syde omkring tandstikken.
Forbered i mens tre tallerkener. En med hvedemel krydret med salt og peber, en med sammenpiskede æg, og en med rasp.
Form kugler af den kolde risotto. Vend dem først i hvedemel, så i æg, og til sidst i rasp.
Steg risottokuglerne i den varme olie i cirka 2 minutter, ved dem jævnligt. De skal være gyldne og sprøde. Når de er færdige, lægges de på fedtsugende papir, så overskydende olie suges op og de forbliver sprøde.
Server dem straks med aioli eller mayonnaise smagt til med dijonsennep eller krydderurter.