Opskrift på bagt hokkaido græskarDe bedste hokkaido fritter i ovn. De er nemme at lave, og så smager de helt fantastisk som tilbehør til aftensmaden. Du kan også bruge dem i salater eller bare som snacks. De kan spises både varme og kolde, og kan også bruges i madpakken hvis der er rester tilbage.
Vask græskaret godt, det skal ikke skrælles. Brug evt. en ren skuresvamp hvis ydersiden er meget grim.
Del græskaret i to halve, og skrab kerner og trevler ud med en ske. Skær herefter græskaret i skiver på cirka 1 cm i tykkelsen.
Bland olie, timian og presset hvidløg i en skål sammen med salt og peber. Vend græskarstykkerne i krydderolien, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag græskarskiverne i ovnen i cirka 30 minutter. Stik i dem med en gaffel og mærk om de er møre, så er de færdige. Når de kommer ud af ovnen, kan du drysse dem med fintrevet parmesanost. Det giver god smag, men kan også sagtens undværes.
Server hokkaido fritter med hvidløgsmayonnaise eller som tilbehør til kød eller fisk.
Noter
Server for eksempel med hvidløgsmayonnaise lavet af af 1 dl mayonnaise rørt med to fed hvidløg og smagt til med salt, peber og lidt citronsaft.