Opskrift på hindbærkageLækker og svampet kage med friske hindbær fra haven. Server kagen med creme fraiche, flødeskum eller en god kugle vaniljeis. Du kan også sagtens lave kagen med andre typer af bær eller stykker af frugt.
Find en springform frem på ca. 22 cm i diameter. Den skal smøres grundigt med smør og efter følgende drysses med mel. Det overskydende mel rystes af.
Smørret smeltes i en gryde, og stilles til siden så det kan køle lidt af.
200 g smør
Pisk, i en røremaskine eller med en håndmixer, æg og sukker sammen til det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt korn fra vaniljestangen og pisk det i massen.
2 æg, 200 g sukker, 1 vaniljestang
Sigt mel og bagepulver i blandingen af sukker, æg og vanilje og pisk det grundigt sammen til det bliver en helt glat dej. Tilsæt derefter gradvist det smeltede smør i mens der piskes til alt smørret er optaget i dejen.
200 g hvedemel, 1 tsk bagepulver
Tilsæt 2/3 af hindbærrene til dejen og vend dem i så de bliver fordelt i dejen. Kom derefter dejen i den smurte bageform. Fordel de den sidste 1/3 af hindbærrene ud over dejen og tryk dem let ned. Drys som det sidste med mandelsplitter før springformen sættes i den forvarmede ovn.
300 g hindbær, 50 g mandelsplitter
Nu skal kagen bage ved 180 grader i ca. 40 minutter. Når tiden er gået kan man tjekke om kagen er helt bagt ved at stikke i den med en kniv eller kødnål. Når der ikke hænger mere dej ved, så er kage færdigbagt.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af før servering.