Kage med æblegrød, æblekagerasp, makroner og flødeskum
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Nedkøling 1 timet
Samlet tid 1 timet50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Æblegrød:
1kgæbler, skrællet, kernehus fjernet og skåret i tern.
2dlvand
1tskvaniljepasta, eller kornene fra en vaniljestang
50gsukker
Æblekagerasp:
25gsmør
25gsukker
50grasp, eller havregryn
Derudover:
¼lpiskefløde
6makroner
Pynt evt. med ribs- eller æblegele og knuste makroner
Sådan gør du
Lav først æblegrøden:
Kom æbletern, vand og vanilje i en gryde og kog op.
Når æblerne begynder at koge ud, tilsættes sukkeret. Kog grøden ved lav varme indtil den har den konsistens du gerne vil have. Jeg synes godt der må være lidt æblestykker tilbage. Alt efter æblesort og størrelsen på dine æbletern tager det omkring 15 minutter.
Når du er tilfreds med konsistensen smager du grøden til, og ser om den behøver mere sukker. Til æblekage må æblegrøden gerne være lidt syrlig, da resten af elementerne er søde i desserten. Det er derfor vigtigt at den ikke bliver for sød.
Når du er tilfreds med smag og konsistens, skal grøden køle ned inden den skal i desserten.
Lav i mens æblekageraspen:
Smelt smør på en pande. Bland rasp og sukker sammen, og kom det ned i det smeltede smør. Steg raspen til den er gylden, og begynder at klumpe lidt sammen. Så skal den tages af og køle ned på et stykke bagepapir.
Samling af desserten:
Nu desserterne skal samles. Kom først et lag æblegrød i bunden af glassene, og drys med 1-2 spsk. æblekagerasp.
Knus makronerne i hænderne og fordel dem ovenpå raspen.
Kom igen et lag æblegrød ovenpå.
Pisk fløden til en blød flødeskum, og fordel den ovenpå desserterne. Pynt med gele af ribs eller æble, og drys evt. med lidt knuste makroner på toppen. Nu er desserten klar til servering.
Noter
Note: Denne dessert serverer vi altid i glas. Men hvis du hellere vil servere den i en stor skål, kan du sagtens gøre det. Lav så 3 lag æblegrød med 2 lag knas af rasp og makroner i mellem. Top med flødeskum og pynt med gele.Hvis du vil have knas med mere tekstur, så kan du lave den af havregryn. Skift blot rasp ud med havregryn og følg opskriften.