Kom solbær, ribs og rabarber og brombær i en gryde og kog op. Lad det koge i 30 minutter under låg, og si herefter saften over i en ren gryde. Variation: Hvis du vil have hele brombær med hele i rødgrøden, kan du vente med at komme dem i, og putte dem i sammen med hindbærene i næste step.
Tilsæt sukker, vanilje og de hele jordbær. Lad det koge i 5 minutter, tilsæt hindbær det sidste minut.
Rør en jævning af kartoffelmel og lidt vand, cirka 1 dl. Hæld jævning gradvist i grøden og kog op under omrøring. Bliv ved med at tilsætte jævning indtil du er tilfreds med konsistenten.
Tag grøden af varmen og server den med kold fløde eller mælk.
Noter
Til denne opskrift kan du bruge alle typer af bær og derudover kommer jeg tit rabarber i. De bær man ikke vil spise hele koges til saft for eksempel ribs, solbær og rabarber. Har man friske og lækre hindbær og brombær samt hele jordbær, kommes de afslutningsvist i og serveres i grøden.Er der nogle bær i ingredienslisten som du ikke kan få, så kan de nemt erstattes af andre. Derudover kan rabarberne godt udelades af opskriften.