Lækre friturestegte Berliner Pfannkuchen med fyld af hindbærmarmelade
Forb. tid 45 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 2 timert15 minuttermin
Antal 24stk
Ingredienser
100smør
2 1/2dlmælk
75ggær
1æg
80gsukker
1/2tsk.salt
1tsk.kardemomme
580ghvedemel
Til kogning:
1,5LSolsikkeolie, eller palmin
Pynt og fyld:
1dlsukker, til at trille de færdigbagte berlinere i
2dlhindbærmarmelade, til fyld
Sådan gør du
Lav dejen:
Smelt smørret i en gryde og bland det med mælken. Opløs gæren i den lune væske. Tilsæt så æg, og pisk det hele godt sammen.
Kom de resterende ingredienser til dejen i, og ælt det hele sammen, jeg brugte røremaskinen. Dejen skal æltes til den er glat og smidig og slipper skålens kanter, i min røremaskine tager det cirka 15 minutter.
Lad dejen hæve lunt i ca. 30 min
Form berlinere
Form 24 boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve 30 min til dobbelt størrelse. Opvarm i mens olien i en gryde.
Kogning:
Test olien med en lille klump dej eller en tandstik af træ. Det skal syde rundt om dejen eller tandstikken før den er klar til at koge berlinere i.
Når olien er varm, koger du dine berlinere, ca. 2 min på hver side. Vær forsigtig når du lægger dem ned, det er meget varmt! Hvis det går for hurtigt og de bliver for hurtigt mørke, så er olien for varm og du skal skrue ned, så du er sikker på de når at blive gennembagte indeni. Vend dem med en hulske efter 2 minutter og kog dem på den anden side også.
Efter de har kogt 2 min på hver side, skal de op på køkkenrulle og ligge ca. 2 min, og så skal de rulles i sukker.
Fyld:
Herefter skal de fyldes marmelade hvis du ønsker det. Fyld en sprøjtepose med en rund tylle i med hindbærmarmelade (eller sveskemos) og fyld cirka 1/2 spsk fyld i hver berliner. Det gøres nemmest ved at stikke tyllen ind i siden af berlinere hvor den er lidt blødere, og forsigtigt trykke syltetøjet ud.