4cmfrisk ingefær, svarende til ca. 30 g, skrællet.
2,5spskstødt gurkemeje
1chili, eventuelt ½ for en mere børnevenlig suppe.
3spskfiskesauce
3tomater, skåret i små tern.
1,5spsksukker
3dlvand
3,5dlkokosmælk
1lime, saften og skallen heraf.
3forårsløg
Sådan gør du
Tø rejerne op på køl, så de er klar til at komme i suppen.
Start med at lave karrypastaen. Ingefær, løg, hvidløg, chili samt gurkemeje, kommes i en blender eller minihakker sammen med halvdelen af olien og blendes til helt jævn pasta.
Resten af olien varmes op i en gryde. kom den blendede karrypasta i. Rist den ved middel varme i et par minutter til den skiller i olien.
Derefter tilsættes rejerne samt fiskesauce, steg det i karrypastaen i et par minutter, Kom derefter vand, tomater samt sukker i. Lad det simre ved middel varme i ca. 10 minutter.
Tilsæt kokosmælk, fintrevet limeskal samt limesaft og lad det simre yderlige 5 minutter. Smag suppen til med ekstra fiskesauce og limesaft hvis det er nødvendigt.
Hak forårsløg fint og drys på suppen inden servering.
Server suppen med fladbrød, eller andet brød til at dyppe i suppen.
Noter
Hvis man er sulten og suppen spises som aftensmad med brød til, passer opskriften til 2 personer. Hvis suppen er til forret passer opskriften til cirka 4 personer.