Opskrift på mørbradgrydeNem og lækker opskrift på en skøn klassisk paprikagryde med mørbrad, bacon og cocktailpølser. Den serveres med kogte ris eller pommes frites, og er en gryderet der er populær hos både børn og voksne.
Rist bacon i en gryde sammen med en smule olie til det begynder at blive gyldent. Når det bliver gyldent tages det op. Lad fedet blive tilbage.
Nu skal svinekødet brunes af i det tilbageblevne baconfedt. det kan gøres af flere omgange, så det ikke begynder at koge i sin egen saft. Når alt kødet brunet af, stilles det til siden.
kom lidt mere olie i gryden og tilsæt de hakkede løg, rød peber samt hvidløg i gryden. Svits det ved middel varme til løgene begynder at blive klare.
Kom champignonerne i gryden og svits dem sammen med de andre ingredienser i ca. 5 minutter.
Tilsæt derefter paprika, sød paprika, samt røget paprika og tomatkoncentrat. Bland det godt sammen og lad det svitse med et par minutter. Kom kød og bacon tilbage i gryden og tilsæt de hakkede tomater samt fløde og hakket timian. Skru ned for varmen kom låg på og lad det simre i ca. 30 minutter. Husk at røre rundt undervejs.
Imens retten simrer kommes smør i en gryde og perleløgene tilsættes. Drys sukker over og lad det svitse det ved middel varme under omrøring til løgene er karameliseret.
Når der er gået en lille halv time kommes de karameliserede perleløg samt cocktailpølser i gryden. Skru lidt op for varmen og lad retten simre uden låg i ca. 10 minutter yderligere. Smag til med salt og peber. Saucen kan, hvis det ønskes, jævnes med en smule maizena blandet op med vand.
Server mørbradgryden med kogte ris eller dit helt eget favorittilbehør.