Koteletterne tages ud af køleskabet 30 minutter før de skal grilles.
Tilberedning ved traditionel grill metode: Direkte/Indirekte
- Grillen forvarmes til 220 grader. - I en gryde smeltes smør sammen med frisk timian samt hvidløg.- Vend koteletterne i det krydrede smør inden de kommes på grillen og brunes af over direkte varme ca. 2 minutter på hver side.Når koteletterne er brunet af flyttes koteletterne og grilles færdige ved indirekte varme til kernetemperaturen er ca. 64 grader. Derefter tages koteletterne af og skal nu trække utildækket i 5-10 minutter inden de serveres.
Tilberedning ved reverse sear metoden: Velegnet til træpillegrill, gasgril og kuglegrill
- Koteletternes ud af køl ca. 30 minutter inden de skal grilles.- Grillen forvarmes til 130 grader. - Koteletterne tilberedes nu med røg samt indirekte varme til kernetemperaturen er på 63 grader, det tager cirka en times tid.- Skaftkoteletterne tages af grillen, der varmes op til højeste varme. I mens grillen varmer op, smeltes smør i en gryde eller på en pande sammen med timian og hvidløg. Vend koteletterne i smørblandingen, krydder dem med salt og peber, - Kom nu koteletterne på den meget varme grill (Direkte varme) og brun dem hurtigt af. kernetemperaturen bør være omkring 64-65 grader til slut.
Lad koteletterne trække trække utildækket i 5-10 minutter inden de serveres.