Opskrift på klassisk spansk romesco sauceDenne lækre krydrede sovs kan anvendes som dip, eller som sauce til grillet kød og fisk. Den er nem at lave, og har en fantastisk smag af grillet peberfrugt, hvidløg og lækre krydderier.
Forvarm ovn, grill eller gasblus til højeste varme og grill peberfrugterne til de er helt sorte og boblet op i skallen. Kom dem derefter i plasticpose og lad dem ligge i 20 minutter. - Jeg plejer at gøre det direkte på et gasblus, men det er også nemt under grillen i ovnen.
3 røde peberfrugter
Brødskiverne ristes i ovn eller på pande sammen med mandlerne og hasselnødderne.
2 skiver hvidt brød, ½ dl hasselnødder, 0,5 dl mandler
De "brændte" peberfrugter renses for skal og frø, og kommes i en blender sammen med de øvrige ingredienser.
Blend det hele til en tyk sauce, der må stadig gerne være en smule struktur i den. Smag den til med yderligere salt, peber, eddike samt sukker efter behov.
Server saucen til kød eller fisk eller som en dip.