Opskrift på entrecote på grillDen klassiske udskæring af en steak, her tilberedt en lækker meduimstegt bøf på grillen. Server bøffen med pommes anna og bearnaise eller dit eget favorittilbehør.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Hviletid 5 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
2entrecotebøffer, skåret af oksefilet, på ca. 350-400 g. stykket
Bøfferne tages ud af køleskabet 30 minutter inden de skal grilles. Bøfferne bankes let ud, til de er ca. 3 cm tykke. Lav et par snit igennem fedtkanten på hver bøf, så de ikke trækker sig sammen når de kommer på grillen.
2 entrecotebøffer
Forvarm grillen til høj varme, sat op til direkte varme.
Placer en støbejernspande på grillen, eller på komfuret, og lad den varme op. Kom smør, olivenolie samt timian og hvidløg i panden. Lad det bruse op.
2 spsk smør, 1 spsk frisk timian, 1 fed hvidløg
Vend hver bøf i det krydrede smør, og kom dem over på grillen over den direkte varme. Krydder bøfferne med salt og peber.
Salt, Peber
Steg nu bøfferne 4-6 minutter på hver side, eller til kernetemperaturen er ca. 56 grader. Vend bøfferne flere gange undervejs. HUSK det er altid en god ide at bruge et stegetermometer for at få den rette stegning.
Tag bøfferne af grillen og lad dem hvile i ca. 5-10 minutter inden de serveres.