8stkpassionsfrugter, svarende til 2 dl frugtindmad med kerner
160gsukker
1dlvand
Sådan gør du
Panna cotta
Sæt husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Kog i mens fløden op med sukker og vanilje, og lad den småboble et par minutter. Tag fløden af varmen.
Vrid den opblødte husblas og smelt den i fløden. Lad massen køle af et par minutter mens du finder glas frem.
Hvis du vil lave skrå panna cotta:Find et fad frem og rul et viskestykke og læg i fadet som glassene kan lænes op ad. Stil glassene i fadet op ad viskestykket så de står på skrå.Fordel forsigtigt panna cotta massen i glassene, og sæt dem på køl i minimum 2 timer til de har sat sig.
Passionsfrugt-gele
Læg husblassen i blød i en skål med rigeligt koldt vand.
Skrab indholdet fra passionsfrugterne ud i en gryde.
Tilsæt sukker og vand til frugtkødet, og kog op. Lad det småkoge under låg i 2 minutter og si herefter saften så du får kernerne siet fra.
Kom 2 spsk af saften tilbage i gryden og varm op. Smelt husblassen i den varme saft. Hæld den smeltede husblas sammen med den resterende passionsfrugtsaft, og lad det køle ned til cirka 37 grader.
Hæld forsigtigt den afkølede gele-massen over panna cottaerne. Lad de færdige panna cottaer stå i køleskabet 2 timer eller indtil geleen har sat sig helt inden de serveres.