8 tips til den perfekte picnic

This post is also available in: English

Vi elsker at pakke børn og hund i bilen, pakke en lækker madkurv og køre ud i det danske land på skovtur. Der findes ikke noget der er meget bedre end at sidde med lækker mad i en skøn skov eller ved vandet og bare hygge hele familien. Her får du vores bedste tips til picnic – forberedelsen er nemlig super vigtig når det kommer til at få den perfekte picnictur.

tips til den perfekte picnic med madkurv

1. Køl maden ned

Sørg for at maden du medbringer kan blive kølet ned indtil den skal spises. Vi skal ikke risikere at nogen bliver syge, så husk god hygiejne når maden tilberedes, og køl den hurtigt ned efterfølgende.

Opbevar maden i en køletaske med masser af frosne køleelementer, og overvej om du kan medbringe nogle af madvarerne frosne. Så kan de tø op undervejs. Det er for eksempel en god ide hvis du medbringer rejer til frokosten.

Vandflasker og juicebrikker kan også med fordel fryses ned og fungere som køleelementer på varme dage, så er der tilmed kolde drikkevarer til det meste af dagen.

2. Husk masser af væske

Når det er varmt skal der masser af væske til. Husk at pakke rigeligt med vand og saftevand når I skal afsted på skovtur. Frys evt. nogle af drikkevarerne ned, så er er kolde og kan samtidig fungere som køleelementer.

Husk øl eller en god vin til de voksne. Det kan være en mousserende frugtvin, kølig hvidvin eller hvad I allerbedst kan lide. Tjek om der skal bruges poptrækker eller øloplukker, for så skal du selvfølgelig huske den. Der er ikke noget værre end at sidde med en lækker flaske vin man ikke kan åbne, midt ude i skoven.

3. Medbring picnic-mad der er let at spise

Når man er på picnic, er det nemmest med en eller anden form for fingermad. Det kan være nogle lækre sandwiches, pølsehorn, snack-grønt eller frikadeller.

Husk at medbringe service der passer til den type med du tager med på turen.

4. Undgå for mange rester

Tænk over når du pakker maden, at du ikke skal have noget med hjem igen. Mad der har lagt nogle timer i varmen kan ikke holde til at komme med hjem igen, og derfor skal du tilpasse mængderne så de passer til Jer.

Brug evt. mindre plastbøtter til at pakke pålæg og ost i, så du ikke behøver tage hele pakken med, og du risikerer at skulle smide halvdelen ud.

5. Pak underholdning til picnic

Især hvis du har børn med på picnic, er det en god ide at pakke noget underholdning. Her er det altid et hit med nogle tegneredskaber og nogle spil. Kortspil er et hit hos voksne og større børn.

Hvis I er til fysisk udfoldelse, kan ting som stangtennis, ringspil og kongespil give timevis af sjov hos både børn og konkurrencelystne voksne.

6. Medbring snacks der ikke bliver dårlige i varmen

Snacks er vigtige på en skovtur, og det er vigtigt at tage nogle snacks med, der kan holde sig nogle timer i varmen. Her er nogle lækre kiks og knækbrød ofte et godt valg.

Sammen med kiks, er frugt og grønt også virkelig lækkert. Skær nogle stænger af gulerødder, peberfrugt og agurk, og server dem med friske grønne ærter og kirsebær. Det er bare dejligt hen på eftermiddagen når man har brugt en dag udenfor.

7. Pak efter vejret

Det vigtigste er at få set vejrudsigten inden i skal afsted, så du kan pakke efter vejret. Skal du have ekstra tæpper og varme trøjer med eller måske håndklæder og badetøj?

Det er vigtigt med solcreme og solhat hvis det bliver solskinsvejr, og en regnfrakke og paraply hvis vejrudsigten siger regn.

8. Vær praktisk

Når man har spist udenfor, måske på et tæppe på jorden, og især hvis man har mindre børn med, så har man brug for servietter eller vådservietter. Husk køkkenrulle på picnicturen, og gerne et par våde vaskeklude i plastikposer til de små fedtede fingre.

Husk også affaldsposer til at smide papir, emballage og eventuelle madrester i.

Hvis du skal i skoven, så er det en god ide at medbringe myggespray og tægetang. Bare for en sikkerheds skyld.

Huskeliste til den perfekte picnic

 • Mad der er nemt at spise
 • Kolde drikkevarer
 • Snack der kan klare varmen, fx. frugt og kiks
 • Service der passer til den medbragte mad
 • Glas eller krus, evt. i plast
 • Proptrækker og øloplukker
 • Køkkenrulle eller servietter
 • Vådservietter eller våde vaskeklude i en plastikpose
 • Picnickurv med køleelementer
 • Picnictæppe
 • Overtøj og ekstra tæpper
 • Solcreme, solhat og myggespray
 • Spil eller legetøj

Vis os et billede af din picnic

Tilmeld dig gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder fra din picnic eller skovtur! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg