Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Spareribs på grill

Spareribs på grill


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi er helt pjattede med spareribs på grill, og det er da også en af de ting der som regel er på grillen hos os flere gange i løbet af sommeren. At lave de perfekte spareribs er en kunst, og der er mange måder at gøre det på. Her får du vores opskrift på de bedste spareribs.

Spareribs på grill - opskrift på snaskede hjemmelavede spareribs af kamben med marinade

Vi er nærmest blevet lidt berømte for vores spareribs på grill herhjemme – det er et madønske vi får gang på gang, nå famille og venner kommer til grillhygge. Og det er da også virkeligt lækkert, hvis de bliver tilberedt rigtigt.

Hele familien, både børn og voksne, er glade for at smovse i de snaskede ben, og de skal helst være så fedtede at man skal ud og vaske sig når man er færdig med at spise. Sådan kan vi i hvert fald bedst lide dem.

De bedste spareribs på grill

Først og fremmest er det vigtigt at finde kamben med masser af kød på, spørg din lokale slagter. Hvis man ikke bor i nærheden af en slagter, så er der ved at være rigtig mange steder online, hvor man kan bestille og få dem leveret direkte til døren. Her er en lille liste med kvalitetsprodukter, leveret til døren.

Spareribs på grill fra start til slut

  • Forberedelse. Fjerne hinden bag på benene. Det gøres let ved at løsne den med en kniv, derefter kan man trække den af i et stykke.
  • Dry rub (krydderi). Der skal dry rub på begge sider af benene. Find den krydderiblanding du bedst kan lide, eller lav din egen. Vi har også lagt en opskrift op på dryrub op på bloggen. Den kan du finde her Madelskernes dry rub.
  • Så skal benene bages/dampes i folie. Det er her benene bliver møre og tager en masse smag fra den dry rub man har kommet på. Man kan gøre det både på grillen eller i ovnen. Jeg plejer at bruge ovnen.
  • Så er det grilltid. Nu skal bene på grillen ved indirekte varme og have farve og smag af grill. Man kan med fordel komme lidt røg chunks, eller røgflis i grillen, så man også får lidt røg med. benene pensles med barbecuesauce jævnligt , så man får opbygget et godt lag.

Vi regner som regel med 1,5 sider spareribs pr. person, hvis man regner med for eksempel bagekartofler som tilbehør. Et sted mellem 1 og 2 sider er ofte passende, alt efter hvilket tilbehør du serverer.

Spareribs på grill - opskrift på snaskede hjemmelavede spareribs af kamben med marinade

Barbecuesovs til spareribs

Der er faktisk rigtig mange gode “købe” barbecuesaucer og hvis man ikke gider at lave sin egen, så er der slet ikke noget i vejen med at købe en færdig. Når det så er sagt, så det at lave en hjemmelavet barbecuesovs til spareribs slet ikke så svært. Her er en liste over de ingredienser jeg plejer at bruge når jeg laver den selv.

  • Ketchup. jeg plejer som regel at bruge Heinz, men brug den der passer dig.
  • Æbleeddike. Giver en let syrlig smag.
  • Brun farin. I rigelige mængder, jeg kan lide en sød sauce, Kom lidt i ad gangen og smag dig frem.
  • Hvidløgspulver.
  • Løgpulver.
  • Paprika.
  • Stødt spidskommen. Bare en knivspids.

Prøv dig frem, der er så mange smage man kan tilføje, prøv med honning, æblemos, annanas. Alle ingredienser kommes i en gryde, og koges ved svag varme i en halv times tid. Smag godt på den og tilpas den indtil du har den helt rigtige balance mellem surt, salt og sødt.

Prøv vores opskrift på sweet ‘n spicy barbecuesauce

Spareribs på grill opskrift

Her kommer opskriften på vores spareribs på grill. Det er en nem måde at lave spareribs på, og du bliver bestemt ikke skuffet over resultatet. Jeg håber I bliver lige så glade for at lave spareribs som vi er.

 

Spareribs på grill - opskrift på snaskede hjemmelavede spareribs af kamben med marinade
5 fra 6 stemmer

Spareribs på grill opskrift

Møre og godt fedtede spareribs med den helt rigtige smag
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 timer 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 4 timer
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Antal 4 person

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

  • Start med at fjerne hinden på bagsiden af benene. Det kan gøres let ved at løsne den i den ene ende med en kniv. Herefter trækkes hinden af i et stykke.
  • Drys benene på begge sider med dry rub. Pak dem i folie og lad dem trække et par timer eller et døgn i køleskabet.
  • Tag benene ud køleskabet et par timer før de skal grilles, fjern filmen og pak dem grundigt ind i alufolie.
  • Nu er det tid til at grille! Forvarm din grill til 180-200 grader sat op til indirekte varme. Kom dem på grillen i foliepakkerne og giv dem ca. 45-60 på grillen. Alternativt kan du bage dem i staniolpakkerne i ovnen ved 180-200 grader i 45-60 minutter, hvis du gerne vil spare lidt på kul eller gas til grillen.
  • Når tiden er gået, tages benene ud af folien, stik evt. i dem med en kniv og tjek om de er møre elles skal de have lidt længere.
  • Benene skal herefter på grillen igen. Grill dem ved indirekte varme i ca. 30 min. Her skal de hele tiden skiftevis vendes og pensles med masser af BBQ sauce, bliv ved indtil de får et godt tykt klistret lag. Kom evt. rygeflis i kullene samtidig hvis du ønsker en lidt røget smag – det passer godt til spareribs.
  • Når du er tilfreds med laget af barbecuesovs er de klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Spareribs tilbehør

Som tilbehør til spareribs spiser vi ofte bagte kartofler. Det er ret nemt at lave, og så passer det bare godt til spareribs. En lækker majskolbe og et godt flutes er også at anbefale, men så behøver man faktisk ikke så meget mere.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 16. august 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.