Sous vide udstyr

Når du første gang skal i gang med sous vide, er der nogle ting du er nød til at anskaffe dig. Der er både sous vide udstyr du er nød til at have, og så er der ting du vil blive glade for også at have.

Læs også: Sous vide guide og opskrifter

Sous vide udstyr - Udstyr du skal bruge for at komme i gang med sous vide

Mange steder kan du købe en samlet pakke med alt det sous vide udstyr du behøver for at komme i gang med at lave super lækkert mad derhjemme.

Nødvendigt Sous vide udstyr (need to have)

Sous vide maskine

Første ting du selvfølgelig skal anskaffe dig er en sous vide maskine. Her er der grundlæggende to forskellige modeller du kan vælge i mellem.

Stav/cirkulator

En løs stav eller stick som du sætter ned i et valgfrit kar. Det kan være en køletaske, en gryde eller en plastkasse. Med en cirkulation kan du selv bestemme størrelsen på karret, og den fylder ikke helt så meget når den ikke er i brug.

Kar/bad

Man kan også få en samlet sous vide maskine, som er et kar med indbygget opvarmning. Her er fleksibiliteten ikke helt så stor som med en stav.

Et sous vide kar

Hvis du vælger at bruge en sous vide stav, som vi også gør, så skal du have et kar du kan fylde vand i, og sætte staven ned i. Du kan vælge at bruge en stor suppegryde eller et plastkar. Der er mange forskellige muligheder.

Emballage til sous vide tilberedening

Poser

Mange af de ting vi laver i sous vide laves i vakuumposer eller zip-lock poser. Derfor skal du have nogle poser for at komme i gang. God vakuumposer kan købes i ruller, og så kan de klippes af i den længde du skal bruge, så du undgår spild. De kan også genbruges hvis du vasker dem op efter brug.

Glas

Enkelte opskrifter er gode at lave i glas. Cremer, desserter og saucer der er flydende, kan med fordel laves i glas. Vælg nogle gode sylteglas med et godt skruelåg eller patentlåg der lukker tæt, da glasset skal ned under vandet.

Vakuumpakker

Hvis du vil tilberede sous vide i vakuumposer, er det nødvendigt med en vakuumpakker. Du kan godt starte med at tilberede mad i glas, for eksempel creme brulee eller bearnaise sauce, men når du skal i gang med at lave kød, så skal du bruge vakuumposer og en vakuumpakker.

Valgfrit Sous vide udstyr (nice to have)

Man kan købe sig fattig i lækkert køkkenudstyr, det kan vi i hvert fald. Og det gælder også hvis du er hoppet med på sous vide bølgen.

Isolering til dit kar

Hvis du vælger at tilberede sous vide i et åbent kar eller en gryde, så kan det være en god ide at varmeisolere lidt, for at spare på energien. Især hvis du skal tilberede over mange timer.

Der findes specielle isoleringskugler (reklamelink) du kan købe, som du lægger ovenpå vandet, og de minimerer så varmetabet. Du kan også dække gryden med et låg. Vi pakker også gerne gryden ind i et tæppe for at holde på varmen når vi tilbereder over længere tid. Husk også at sætte gryden på et skærebræt, en varm gryde kan lave mærker hvis du sætter den direkte på køkkenbordet.

Pande eller grill til færdiggøring af kød

Når du har tilberedt kød i sous vide, skal det afslutningsvist på panden eller grillen. Det er for at give en god stegeskorpe, og den lækre smag det giver. Derfor skal du selvfølgelig have en pande eller grill hvis du ikke har det i forvejen.

Sous vide udstyr – Startpakken

Her er alt hvad du behøver for at være i gang med at lave sous vide-mad i dit eget køkken:

Startpakke med stav, vakuumpakker og poserKøb her (reklamelink)
Gode sylteglas til sous videKøb her (reklamelink)
En stor gryde, en plastkasse eller et kar
En pande eller grill til at færdiggøre kød

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sending

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg