Indhold

Sous vide stav / cirkulator

Indhold

Med en sous vide stav eller cirkulator, kan du nemt forvandle en helt almindelig gryde til et sous vide kar. Sous vide stave fås i efterhånden i rigtig mange udgaver og i alle prislejer. Uanset hvilken model man vælger, så får man med stavmodellen, en let og transportabel model, der ikke fylder det store på hylden nå den ikke er i brug. Som før nævnt, så er man ikke så begrænset af størrelsen på karret, når man vælger en sous vide stav.

Hvis man skal skære det helt ned, så er en sous vide stav / cirkulator egentlig bare en avanceret dypkoger.

Sous vide stav - Alt hvad du skal vide når du skal købe en sous vide cirkulator eller stav

Sous vide stav temperaturstyring

Nogle modeller er kan kontrollere temperaturen med 0,5 grader +- og nogle kan styre det med 0,1 grad, og nogle er meget mere præcise. Man kan også få dem med WiFi tilslutning, så man kan sidde med mobilen og følge med i temperaturen. Man kan jo diskutere om det i bund og grund er nødvendigt, eller bare en lidt sjov feature.

Man skal være opmærksom på at der er stor forskel på de enkelte modeller. Nogle er rigtig gode til at holde en konstant temperatur, hvor andre svinger lidt mere op og ned under brug.

Støj

Når man skal ud og købe en sous vide stav eller en cirkulator som de også kaldes, så skal man være opmærksom på at nogle modeller støjer mere end andre. Hvis man skal have den stående i køkkenet under brug, så kan det godt betale sig at gå efter en mindre støjende model. Der findes masser af tests på nettet der går i dybden med støjniveauet på de enkelte modeller.

Sous vide stav og effekt

Skal man gå efter en stav med mange watt eller mindre. Mange watt betyder hurtigere opvarmning af vandet og de størrer modeller kan som regl også opvarme flere liter vand. Jeg har både en model med 800 W og en med 1500 W, og de er begge tit i brug. En model med 800 W vil i de fleste tilfælde være rigeligt til hjemmebrug.

Når man skal vælge

Det er summen af alle de ovennævnte ting, der skal danne grundlag for lige nøjagtigt hvilken model du skal købe. Man kan også vælge at starte helt i den billige ende, for at se om det overhovedet er noget man kommer til at bruge.

Hvis jeg skal anbefale en rigtig god sous vide stav, så bliver det helt bestem Steba SV50 (reklamelink), det er en stav med en effekt på 800 W. Den er støjsvag, holder en konstant temperatur og så er den rigtig brugervenlig. Den har ikke WiFi funktion, men det er heller ikke et must i min verden.

Hvis du alligevel ikke kan undvære WiFi, så kan man købe en “storebror” til SV50-modellen der hedder SV80 (reklamelink).

Læs vores store guide om sous vide og find opskrifter her

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg