Hjem » Råvarer » Rabarber – Sæson, frysning og opskrifter

Rabarber – Sæson, frysning og opskrifter

Vi elsker rabarber herhjemme. De er virkelig alsidige at bruge i køkkenet, og så er det en grøntsag man nemt selv kan dyrke i haven. Den kan bruges både i det søde og det salte køkken, og er en skøn komponent i mange sommerdesserter. Læs med her og lær mere om de søde og syrlige stængler her.

alt om rabarber

Rabarber sæson

Rabarber er i sæson 2 gange om året. Først tidligt i maj-juni måned, og igen i sensommeren september-oktober måned. Det er jo dejligt for os der elsker dem, og vi har derfor hele sommeren til at tilberede dejlig mad med rabarber.

Hvis man har flere end man kan nå at bruge, så kan de heldigvis godt gemmes lidt i køleskabet og endnu længere i fryseren.

Opbevaring og frysning

Rabarber kan holde sig et par uger i en plasticpose i køleskabet. Skal du opbevare dem længere, kan du også sagtens fryse rabarber. Jeg plejer at rense rabarberne og skære dem i 1-2 cm stykker og komme dem i en frysepose og så i fryseren.

Så er de lige klar til at tage op og komme i gryden eller hvor man nu skal bruge dem. Behold så meget som muligt af foden på stilken, det er nemlig den der er sødest. Fjern kun det af stænglen der er højest nødvendigt.

rabarber i haven

Er rabarber sunde?

Rabarber er teknisk set en grøntsag, og den indeholder få kalorier og mange fibre. Derudover indeholder de antioxidanter, og kan beskytte mod nogle former for hjerte-kar-sygdomme.

De indeholder også C-vitamin, men du skal altså ikke bare spise løs, da de også indeholder oxalsyre, der kan ætse emaljen på tænderne en smule. De er altså ikke usunde i sig selv, blot du ellers passer på dine tænder.

Hvis du spiser store mængder af rabarber i løbet af sæsonen og gerne vil passe på tænderne, kan du tilføje non-oxal til din rabarberret. Det kan købes i de fleste supermarkeder, og neutraliserer oxalsyren i rabarberne.

Rabarberblade er giftige

Rabarberblade indeholder giftstoffer, og derfor må man aldrig spise bladene! Selv små mængder kan forgifte os mennesker, og større mængder kan altså medføre dødsfald.

Læs her hvad Fødevarestyrelsen skriver om rabarberblade.

Næringsindhold

Næringsindhold pr 100 gram rå:

Energi26 kalorier
Protein0,9 g
Fedt0,2 g
Kulhydrat6,8 g

Rabarber er altså en fedtfattig og kalorielet grøntsag, som også indeholder godt med kostfibre og C-vitamin. Du bør begrænse indtaget pga. oxalsyren, eller bruge non-oxal i dine retter, hvis du spiser store mængder, for at neutralisere oxalsyren.

Rabarber har lange smukke stængler og giftige blade

Opskrifter med rabarber

Her får du vores bedste opskrifter med rabarber. Vi laver rigtig mange lækre retter og desserter med denne råvare, fordi vi er så heldige at svigermor har masser i haven som hun ikke selv bruger. Vi aftager selvfølgelig gerne, og bytter som regel med en smagsprøve.

Se alle vores opskrift med rabarber her

Rabarberkage med marengs
Opskrift på blød og svampet mazarinkage med rabarberkompot og sød marengs på toppen! Kagen er perfekt forår og sommer når haverne er fulde af rabarber, og så er den nem at lave.
Se opskriften
Rabarberkage med marengs opskrift på en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brændt marengs på toppen
Rabarbersnitter med æble
Snitter med rabarber, æblestykker og en lækker sprød crumble.
Se opskriften
Opskrift på rabarbersnitter med æble og crumble på toppen
Rabarber Gin Hass
Opskrift på Rabarber Gin Hass
Forfriskende sommerdrink med gin og rabarber. Hvis du også elsker den klassisk cocktail Gin hass, så må du prøve denne version med rabarbersirup. Det er en fantastisk sommerdrink til en varm sommerdag på terrassen eller som velkomstdrink.
Se opskriften
rabarber gin hass cocktail med rabarbersirup og gin
Rabarberkompot opskrift
Hurtig og nem opskrift på lækker kompot med rabarber og vanilje!
Se opskriften
rabarberkompot med vanilje - nem og hurtig opskrift på rabarberkompot
Rabarbersaft
Opskrift på rabarbersaft med vanilje
Det er nemt at lave hjemmelavet rabarbersaft. Det er en sød og velsmagende saft til både børn og voksne. Den koncentrerede saft blandes med vand eller danskvand inden den drikkes eller kan bruges i drinks.
Se opskriften
rabarbersaft med vanilje på flaske og blandet som saftevand i to glas på havebord

Se alle vores opskrift med rabarber her

Har du prøvet nogen af vores opskrifter?

Har du prøvet en opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.