Pina Colada dessert Sous vide

Vi er i gang med mange spændende eksperimenter i vores sous vide – herunder sous vide desserter. Her er endnu et bud på en lækker dessert, der er tilberedt i sous vide, nemlig ananas i rom sous vide, som jeg også har valgt at kalde for pina colada dessert. Den smager nemlig af den lækre drink pina colada som er en lækker kombi af ananas, rom og kokos.

Lækker opskrift på sous vide dessert der smager af pina colada dessert

Pina Colada dessert sous vide opskrift

Her er vores bud på en lækker voksen-dessert, der smager af pina colada. Den er nem at lave og du kan forberede ananassen på forhånd hvis du skal servere den for gæster.

Lækker opskrift på sous vide dessert der smager af pina colada dessert
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Pina colada dessert sous vide

Lækker voksendessert der smager af pina colada! 
Ret Dessert
Keyword Sous vide
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Portioner 2 personer

Ingredienser

  • 1/4 ananas
  • 1 dl rom gerne mørk
  • 4 spsk rørsukker
  • 1 lime saften
  • 2 spsk kokosmel
  • vaniljeis

Fremgangsmåde

  • Skær ananassen ud i tynde både – den kvarte ananas deles i 4 både.
  • Bland rom, rørsukker og limesaft.
  • Kom ananassen i en vakuumpose og hæld rom/sukker/lime blandingen ud over ananassen i posen. Sug luften ud og svejs posen. 
  • Kom posen i sous vide karret ved 75 grader i 1 time.
  • Tag posen op efter 1 time, klip posen op og hæld væsken i en gryde.
  • Kog væsken ind til en tyk sirup – kog indtil du har ca. 2-4 spsk. tilbage.
  • Rist kokosmel på en tør pande indtil den bliver gylden, tag den herefter af panden og gem det til anretningen.
  • Opvarm en grillpande. Den skal være meget varm. Grill ananasskiverne på begge sider på en tør grillpande, så de får grillstriber. 
  • Anret desserten med ananas og vaniljeis oven på ristet kokosmel og hæld siruppen over til sidst.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Chokolade/baileys dessert Sous vide eller Creme brulee Sous vide

Sous vide udstyr

Til denne opskrift har vi brugt vores Steba sous vide stick (reklamelink) – derudover har vi brugt en almindelig suppegryde som sous vide kar. Setup’et behøver ikke at være helt vildt kompliceret for at fungere rigtig godt, og med sous vide handler det “bare” om at have en ordenlig sous vide stick og en vakuumpakker, og så kan man komme i gang.

Flere sous vide opskrifter

Vil du se endnu flere opskrifter på lækker mad du kan lave i din sous vide? Så klik her og se alle vores sous vide opskrifter. Vi laver nemlig rigtig meget mad i vores sous vide – alt fra kød og bearnaise til desserter.

Vi laver faktisk tit desserter i sous vide. Det er nemlig rigtig nemt bare at hælde det på glas eller i poser og smide det i karret. Oftest er desserterne nogen der skal spises kolde, og så kan man forberede desserten i god tid inden gæsterne kommer.

Denne her ananasdessert kan også forberedes i god tid, og ananassen bliver faktisk bare bedre af at ligge en dag eller to i køleskabet i marinaden efter den er tilberedt, så det er en fordel at lave den i god tid.

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares