Vi er i gang med mange spรฆndende eksperimenter i vores sous vide – herunder sous vide desserter. Her er endnu et bud pรฅ en lรฆkker dessert, der er tilberedt i sous vide, nemlig ananas i rom sous vide, som jeg ogsรฅ har valgt at kalde for pina colada dessert. Den smager nemlig af den lรฆkre drink pina colada som er en lรฆkker kombi af ananas, rom og kokos.
Pina Colada dessert sous vide opskrift
Her er vores bud pรฅ en lรฆkker voksen-dessert, der smager af pina colada. Den er nem at lave og du kan forberede ananassen pรฅ forhรฅnd hvis du skal servere den for gรฆster.
Pina colada dessert sous vide
Ingredienser
- 1/4 ananas
- 1 dl rom, gerne mรธrk
- 4 spsk rรธrsukker
- 1 lime, saften
- 2 spsk kokosmel
- vaniljeis
Sรฅdan gรธr du
- Skรฆr ananassen ud i tynde bรฅde – den kvarte ananas deles i 4 bรฅde.
- Bland rom, rรธrsukker og limesaft.
- Kom ananassen i en vakuumpose og hรฆld rom/sukker/lime blandingen ud over ananassen i posen. Sug luften ud og svejs posen.
- Kom posen i sous vide karret ved 75 grader i 1 time.
- Tag posen op efter 1 time, klip posen op og hรฆld vรฆsken i en gryde.
- Kog vรฆsken ind til en tyk sirup – kog indtil du har ca. 2-4 spsk. tilbage.
- Rist kokosmel pรฅ en tรธr pande indtil den bliver gylden, tag den herefter af panden og gem det til anretningen.
- Opvarm en grillpande. Den skal vรฆre meget varm. Grill ananasskiverne pรฅ begge sider pรฅ en tรธr grillpande, sรฅ de fรฅr grillstriber.
- Anret desserten med ananas og vaniljeis oven pรฅ ristet kokosmel og hรฆld siruppen over til sidst.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Prรธv ogsรฅ: Chokolade/baileys dessert Sous vide eller Creme brulee Sous vide
Sous vide udstyr
Til denne opskrift har vi brugt vores Steba sous vide stick (reklamelink) – derudover har vi brugt en almindelig suppegryde som sous vide kar. Setup’et behรธver ikke at vรฆre helt vildt kompliceret for at fungere rigtig godt, og med sous vide handler det “bare” om at have en ordenlig sous vide stick og en vakuumpakker, og sรฅ kan man komme i gang.
Flere sous vide opskrifter
Vil du se endnu flere opskrifter pรฅ lรฆkker mad du kan lave i din sous vide? Sรฅ klik her og se alle vores sous vide opskrifter. Vi laver nemlig rigtig meget mad i vores sous vide – alt fra kรธd og bearnaise til desserter.
Vi laver faktisk tit desserter i sous vide. Det er nemlig rigtig nemt bare at hรฆlde det pรฅ glas eller i poser og smide det i karret. Oftest er desserterne nogen der skal spises kolde, og sรฅ kan man forberede desserten i god tid inden gรฆsterne kommer.
Denne her ananasdessert kan ogsรฅ forberedes i god tid, og ananassen bliver faktisk bare bedre af at ligge en dag eller to i kรธleskabet i marinaden efter den er tilberedt, sรฅ det er en fordel at lave den i god tid.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โค๏ธ