Populært:

Pasta pomodoro

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Pasta Pomodoro eller pasta al pomodoro, er en italiensk ret, og betyder direkte oversat pasta med tomat. Det er en nem og lækker pasta med tomatsovs, som hele familien elsker at sætte tænderne i. Læs med her og få vores opskrift på en skøn, nem pastaret.

pasta pomodoro eller spaghetti med tomatsovs i tallerken med basilikum og parmesan på toppen

Less is more

Der er noget om snakken. Selv med ganske få ingredienser, så er det faktisk muligt at lave noget der smager helt fantastisk.

Jeg er helt vild med pasta, og kan tilsyneladende slet ikke få nok af det, og sådan er det heldigvis også med resten af min lille familie. Der er så mange skønne pastaretter man kan kaste sig over og, fælles for rigtig mange af dem, så er de lavet med ganske få ingredienser.

Pasta pomodoro, eller pasta al pomodoro som det også kaldes er en af mine absolutte favoritter når det kommer til nemme pastaretter. Det smager fantastisk og så er det som en lille bonus også rigtig nemt at lave selv, helt uden at “snyde” med en færdig pastasovs.

Jeg tror, at det er den simple “rene” smag der tiltaler mig, smagen af tomater er gennemtrængende med et strejf af hvidløg, oregano og frisk basilikum, så bliver det da ikke meget bedre!

Hvad der lige kan løfte pasta pomodoro en tand højere, er en god parmesan, den giver lige den der helt specielle smag der bare går godt til næsten alle pastaretter. Og heldigvis kan man købe parmesan af god kvalitet i de fleste supermarkeder, i en osteforretning, eller online.

Pasta pomodoro er en rigtig børnevenlig pastaret, helt sikker fordi smagen er så enkel som den er. Og hvis man vil forkæle ungerne en tand ekstra, så kom pølser og små kødboller i, så har du næsten en spaghetti Napoli.

Hjemme hos os serverer vi næsten altid spaghetti med tomatsovs med et godt brød til, det giver lige lidt ekstra fylde til retten. Det tager kun en halv times tid at lave, men hvis du vil hjælpe dig selv, så lav en stor portion tomatsovs og frys ned, så er der altid en nem og velsmagende pastasovs, lige til at tage op af fryseren.

pasta pomodoro med tomatsovs og basilikum på toppen

Ingrediensnoter

Flåede tomater – Det er lidt en smags sag om du vil bruge friske tomater eller flåede tomater fra dåse. Hvis du skal bruge friske så vær sikker på det er nogle med masser af smag. Vi bruger ofte dåsetomater af god kvalitet med masser af smag i, det synes vi giver den bedste tomatsovs.

Spaghetti – Brug spaghetti, linguini eller den pastatype i bedst kan lide.

Parmesan – En simpel pastaret som denne bliver bare løftet lidt ekstra med en god parmasan eller grana padano. Det er selvfølgelig ikke et must, og du kan springe det over hvis du ikke bryder dig om det.

Hvordan laver man pasta pomodoro?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver verdens bedste pasta pomodoro. Det er vildt nemt og det smager helt fantastisk.

Ingredienserne til tomatsovsen kommes i en gryde og blendes til en glat sauce. Lad saucen simre og koge ind. I en anden gryde koges spaghetti efter anvisningerne på posen.

Når pastaen er kogt drænes vandet fra, og den er nu klar til at servere sammen med den tilsmagte tomatsovs.

Server pasta pomodoro sammen med revet parmesan og et godt brød til.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pasta al pomodoro med tomatsovs og parmesan

Ofte stillede spørgsmål

Kan tomatsovsen fryses?

Ja det kan den sagtens. Du kan med fordel lave en stor portion tomatsovs og fryse den ned. Så har du altid hurtig og nem aftensmad til de dage hvor du ikke har tid til at stå i køkkenet.

Andre pastaretter du måske vil synes om

tallerken med pasta pomodoro med tomatsauce og parmesan på toppen

Opskrift på italiensk pasta med tomatsovs

Vi elsker simple og lækre pastaretter! Denne italienske pasta pomodoro er ingen undtagelse!

Den er hurtig at lave, og det er en skøn pasta med tomatsovs som hele familien elsker at spise. Vi håber du får lyst til at prøve den næste gang du skal servere pasta for familien.

pasta pomodoro eller spaghetti med tomatsovs i tallerken med basilikum og parmesan på toppen
5 fra 3 stemmer

Pasta pomodoro

Opskrift på pasta pomodoro
Pasta al pomodoro eller spaghetti med tomatsovs er en nem, lækker og billig hverdagsret. Det er en smagfuld pastaret som hele familien elsker at spise både børn og voksne. Og så tager den kun en halv time at lave!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 711 kcal

Ingredienser

  • ½ dl olivenolie
  • 2 ds flåede tomater
  • 1 tsk tørret oregano
  • 6 blade frisk basilikum
  • 3 fed hvidløg
  • tsk salt
  • tsk sukker
  • Peber
  • 500 g spaghetti
  • 50 g parmesan

Sådan gør du

  • I en gryde kommes olivenolie, flådede tomater, oregano, basilikum, pressede fed hvidløg samt samt salt, sukker og peber.
  • Ingredienserne blendes med en stavblender, dette kan også gøres i en almindelig blender inden det kommes i gryden.
  • Bring saucen i kog og lad den simre i ca. 20 – 25 minutter.
  • I en anden gryde bringes rigeligt velsaltet vand i kog. Her koges spaghettien efter anvisningerne på posen.
  • Pastasovsen smages til med ekstra salt, sukker og peber hvis det er nødvendigt. Når man er tilfreds med smagen, og saucen er kogt lidt ind, tages den at varmes og stilles til siden.
  • Dræn vandet fra den kogte pasta i et dørslag.
  • Stil pastasaucen på bordet sammen med den kogte spaghetti og den revne parmesan, eller anret det i portioner.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 711kcalKulhydrater: 114gProtein: 24gFedt: 18gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 10gKolesterol: 9mgNatrium: 1352mgKalium: 907mgFibre: 8gSukker: 17gA-vitamin: 583IUC-vitamin: 20mgCalcium: 254mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.