Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Pasta med fløde, ristede champigoner og bacon

Pasta med fløde, ristede champigoner og bacon

3.85

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

3.85

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Pasta med fløde kan nogen gange være en fed omgang, men i denne opskrift er citronsaft altafgørende for at gøre retten let og give den en mild smag af citron. Denne ret er både frisk, velsmagende og hurtig at lave, og derfor en ret der passer ind i en travl familie, hvor man ikke altid kan bruge flere timer på madlavningen. Læs med her og få vores opskrift.

hvid tallerken med pasta med fløde, bacon og ristede champignoner

Billig og nem aftensmad

Denne ret er billig at lave, så det er en super god sidst-på-måneden-ret når der ikke er så meget at gøre med i madbudgettet. Samtidig smager retten rigtig godt, og børnene er også vilde med den.

Pasta med fløde og champignoner er en af de pastaretter vi vender tilbage til igen og igen, og det er god hverdagsmad til den travle familie. Den består af simple men lækre smage, og smagskombinationerne er bare helt fantastiske. Det er en ret der er mild i smagen, så det er en super god børneret også.

pasta med champignon, fløde og bacon i hvid skål med parmesan og persille på

Ingrediensnoter

Bacon – Vælg en god bacon. Der er få ingredienser i denne ret, og god kvalitet kan altså smages. Vi anbefaler du køber et lækkert stykke bacon eller prøver hjemmelavet bacon, men alt slags bacon kan selvfølgelig bruges til denne ret.

Pasta – Du kan bruge den pasta du allerbedst kan lide til denne ret. Vi bruger oftest linguine fordi det kan vi bedst lide. Spaghetti er også altid et hit, men som sagt bestemmer du selv. Pasta skal koges efter anvisningen på pakken, da der er forskellig kogetid for forskellige typer af pasta.

Hvordan laver man pasta med flødesovs og champignon?

Den her pastaret er hverken svær eller omfattende at lave. Du kan faktisk lave den på kun en halv time – Det er en fordel i en travl hverdag. Først skal pastaen koges efter anvisningen på pakken. I mens varmes olivenolie op i en gryde, heri steges hvidløg, og fløde og bouillon tilsættes.

Flødeblandingen simrer lige så stille mens bacon skæres ud, og steges gyldent på en pande. Så skal champignonerne ned sammen med bacon og herefter tilsættes citronsaft til både gryden og panden. Saucen i gryden smages til og hakket persille tilføjes til bacon og champignoner. Kom så den kogte pasta op i panden, og hæld flødesaucen hen over. Bland det hele godt sammen og server straks.

linguine med flødesovs, bacon og champignon

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andre svampe end champignoner?

Ja det kan du sagtens. Prøv for eksempel med østershatte eller kantareller.

Kan jeg gemme resterne?

Ja det kan du sagtens. Varm retten godt op dagen efter til den er gennemvarm, så er der ikke noget i vejen for at gemme resterne. Det smager skønt til frokost dagen efter.

Kan jeg bruge en anden pasta?

Ja det kan du sagtens. Linguine eller spaghetti er det vi oftest bruger til denne ret, men du kan bruge den pasta du bedst selv kan lide. Vi bruger som regel tørret pasta til denne ret, fordi det er det vi altid har i spisekammeret. Men frisk pasta kan også sagtens bruges. Det er bare vigtigt at man læser tilberedningstiden på pakken, og smager sig frem når pastaen er ved at være færdig.

Andre lækre pastaretter du måske vil synes om

Hjemme hos os var vi tilbøjelig til at falde i fælden med de samme pastaretter igen og igen. Lasagne og Spaghetti bolognese kørte nærmest på repeat. De retter spiser vi stadig ofte, men vi har prøvet at få flere forskellige pastaretter ind i hverdagen, så vi ikke altid spiser det samme. Blandt andet denne pastaret med fløde bacon og champignon. Vil du prøve andre rigtig gode pastaretter, så prøv:

Den bedste pastaret med fløde, bacon og champignon

Opskrift på pasta med fløde og champignon

Her er vores opskrift på en fantastisk nem og velsmagende pastaret. Den er med hvidløg, citron, champignon, bacon og persille, og retten er både smagfuld, nem at lave og billig. Her kan vi vist alle være med. Pasta fløde bacon er jo en himmelsk kombination og sammen med hvidløg, persille og citron bliver det kun endnu bedre.

hvid tallerken med pasta med fløde, bacon og ristede champignoner
3.85 fra 33 stemmer

Pasta med fløde og champignon

Nem opskrift på lækker og let pastaret der smager fantastisk. Det er skøn hverdagsmad med pasta, bacon, champignon, persille og citron, og en børnevenlig pastaret som hele familien elsker herhjemme. Derudover er det billig aftensmad, som ikke kræver mange ingredienser.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 850 kcal

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 5 dl piskefløde
  • 2 dl oksebouillon
  • 500 g champignoner
  • 150 g bacon
  • 1 citron, Saften heraf
  • 1 dl frisk persille
  • Salt og peber
  • 400 g Pasta, tørret

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Når den er kogt, drænes den for vand. Mens pastaen koges forberedes resten af retten.
  • Olivenolie hældes i en gryde og hakket hvidløg tilsættes mens olien varmes op. Piskefløden og bouillon tilsættes inden hvidløget bliver brunt, og bringes lige så stille op til kogepunktet. Når fløden koger skrues ned, og så skal den stå og simre.
  • Baconen skæres fint ud, og ristes gylden på en pande. Champignonerne renses, skæres i skiver og tilsættes til baconen og det hele ristes ca. 10 min på panden. Tilsæt herefter saften fra en halv citron, mens saften fra den anden halve citron tilsættes til gryden med fløden. Persillen hakkes fint og tilsættes til panden med bacon og champignoner. Flødesaucen smages til med salt og peber.
  • Friskkogt pasta tilsættes til panden og flødesaucen hældes henover og det hele blandes sammen. Retten er nu klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 850kcalKulhydrater: 85gProtein: 21gFedt: 49gMættet fedt: 29gKolesterol: 171mgNatrium: 161mgKalium: 807mgFibre: 5gSukker: 6gA-vitamin: 1859IUC-vitamin: 9mgCalcium: 115mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. april 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

8 kommentarer til “Pasta med fløde, ristede champigoner og bacon”

  1. Ville det ikke være muligt at tilsætte enten mere protein i form af kyllingebryst skåret ud i tern eller mere grønt??

    Svar
    • Hej Mia.

      Jeps, se trin 3 i fremgangsmåden. Der skal både saft i saucen og i champignonerne 🙂

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Madformadelskere

      Svar
  2. 5 stars
    Nemt og lækkert! Det blev godt nok uden bacon, men ikke desto mindre var retten en stor succes herhjemme :)) Tak for en skøn opskrift – det er ikke sidste gang jeg laver den!:)

    Svar
    • Hej Sophie
      Tusind tak for din kommentar, hvor er det dejligt I kunne lide retten.
      Rigtig god weekend.
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.