Naanbrød

Selvom vi elsker at bage brød, så er naanbrød noget af det vi ikke har kastet os over før nu. Hvorfor ved jeg egentlig ikke – det viser sig jo faktisk at det er så mega nemt at bage hjemmelavede naan. De smager tilmed 1000 gange bedre end dem man kan købe – Ja det er jo bare min mening.

Vi elsker indisk mad herhjemme – faktisk både børn og voksne. Og nu kan vi føje hjemmelavede naanbrød til favoritlisten af indiske opskrifter. De blev spist alle 12 – så behøver jeg vist ikke sige så meget mere. Hvis du ikke lige ved hvad du skal servere dem til, så ELSKER vi dem til dhal, som er en indisk linsegryderet. Den er fantastisk! Og med de her brød til at “skovle” dhal op med, så er du godt kørende.

naanbrød - Opskrift på indiske naan bagt i ovn eller pizzaovn

Naanbrød opskrift

Her er vores opskrift på lækre indiske bløde naanbrød. Vi bager vores naan i vores fantastiske pizzaovn (reklamelink), men er du ikke så heldig at have sådan en, ja så kan de også sagtens bages i ovnen. Vi har beskrevet begge dele herunder. Bager du i ovnen, så anbefaler vi at du bruger en pizzasten til at bage dem på.

Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Naanbrød opskrift

Bløde og lækre indiske brød
Ret Tilbehør
Køkken Indisk
Keyword Bagværk, Brød
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Portioner 12 stk

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 0,5 dl græsk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk tørgær
  • 1 tsk sukker
  • 1 knsp kardekomme
  • 1 knsp gurkemeje
  • 500 g hvedemel cirka
  • 4 spsk smør smeltet

Fremgangsmåde

  • Bland mælk og græsk yoghurt sammen, og lun det let. Jeg bruger mikroovnen, men en gryde kan også gøre det. Det skal blot være lillefingervarmt. Kom væsken op i røreskålen til røremaskinen, og tilsæt salt,sukker, gær, kardekomme og gurkemeje. Bland det sammen, og tilsæt herefter ca. halvdelen af melet.
  • Kør dejen med dejkrogen, og tilsæt mere mel lidt af gangen. Fortsæt indtil du har en jævn dej, der samler sig og slipper skålens sider. Den skal stadig være klistret når du rører ved den. Ælt herefter dejen 5 minutter på røremaskinen.
  • Kom dejen i en smurt skål, og lad den hæve med stuetemperatur i 1-1,5 timer.
  • Mens dejen hæver, skal du tænde ovnen på 250-275 grader. Sæt en pizzasten på nederste rille i ovnen eller brug blot en bageplade.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store dele. Tril dem til kugler, og lad dem hæve under et klæde i yderligere 30 minutter.
  • Efter 30 minutter ruller dejportionerne ud til runde brød, ca 12-15 cm i diameter og gerne lidt aflange.

Bagning i ovn

  • Bag et brød af gange på pizzastenen. Inden du kommer brødet i ovnen, sprayes det med lidt vand. Luk hurtigt ovnen, og bag dine naan i 2-3 minutter indtil de puffer lidt op, og får de karakteristiske mørke områder. Vend brødet om, og bag yderligere ca. 2 minutter til brødet er færdigbagt.
  • Fjern brødet fra ovnen og pensel det straks med smeltet smør. Bag nu det næste brød, og når det er færdigt lægges det oven på det første. Fortsæt med at stable de færdige naan, og læg et viskestykke over, så holder de sig bløde og lune.

Bagning i pizzaovn

  • Når din pizzaovn er godt varm, og du er klar til at bage det første naan, sprayer du det først med lidt vand, og kommer det ind i den varme pizzaovn. Hold godt øje med brødet, alt efter temperaturen skal det ikke have mere end 1-3 minutter. Drej brødet i ovnen undervejs, for at få en jævn afbagning.
  • Når brøddet puffer lidt op, og har de små mørke blærer, tages det ud og pensles straks med smeltet smør. De færdige brød stables ovenpå hinanden og dækkes med et viskestykke indtil servering.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Naanbrød – Tips og tricks

  • Sørg for at din ovn (og pizzasten) eller pizzaovn er helt gennemvarm inden du går i gang med bagningen. Tænd op i god tid.
  • Hold godt øje med dine brød under bagningen. De må gerne få mørke pletter, men ikke være brændte.

Serveringsforslag

  • Naanbrød kan serveres til alle tænkelige gryderetter og supper.
  • Prøv at spise brødet til dejlig indisk dhal
  • Eller spis til butter chicken
  • Lav en naan-kebab ved at komme shawarma i et naanbrød med raita-dressing.

Opbevaring og frysning

  • Naanbrødene kan holde sig et par dage i en tætlukket beholder eller pose. Giv dem et spray vand og lun dem i ovnen inden servering, hvis de ikke er friskbagte.
  • Hvis du vil gemme dine brød længere, så kom dem i fryseren og lun dem i ovnen inden de skal bruges.

❤️ Har du prøvet denne opskrift? 
Vi vil rigtig gerne høre hvordan din ret blev. Læg en kommentar og antal stjerner herunder, og del dit billede med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares