Marengsbund med citronsorbet og friske jordbær

Her kommer opskriften på en lækker sommerdessert. Sød marengsbund med chokolade fyldt med citronsorbet og friske jordbær fra haven. Den er fantastisk på disse varme sommeraftener på terrassen. Marengsbunden kan også fyldes med andre lækre frugter eller istyper – kun fantasien sætter grænser.

Marengsbunde med citronsorbet

Marengsbunde med citronsorbet2

Ingredienser:

Citronsorbet – ca. 1 liter færdig sorbet:
300g sukker
1 dl vand
1 stang vanille
8 usprøjtede citroner

Marengsbund:
2 bægere æggehvider (eller 3 æggehvider)
150g sukker
100g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Citronsorbet:
Bring sukker og vand i kog i en gryde med vanillekorn og den tomme vanillestang. Når sukkeret er opløst afkøles sukkerlagen. Riv skallen af 4 citroner og pres saften af alle 8. Blend skal og saft kort og bland det sammen med den kolde sukkerlage. Hæld væsken i en ismaskine og kør den til sorbet. Indfrysningstiden varierer meget fra maskine til maskine – så hold øje med isen første gang du laver den. For mig tog det ca. 45 min. på ismaskinen. Hæld sorbeten i en passende beholder og sæt den i fryseren min. 6 timer, gerne til næste dag.

Marengsbund:
Pisk æggehviderne helt stive med sukkeret, det skal piskes rigtig godt så brug røremaskinen! Når massen er rigtig sej fyldes den på en sprøjtepose med en rund tylle og sprøjtes ud på en bageplade i små bunde. Lav gerne en høj kant på bundene så fyldet ikke løber ud – nærmest en lille skål. Bag bundene midt i ovnen ved 120 grader i ca. en time. Tag herefter bundene ud og lad dem køle af. Smelt i mens chokoladen over et vandbad, og pensel bundene med smeltet chokolade.

Server kugler af citronsorbet på en marengsbund med friske jordbær til.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg