Populært:

Langtidsstegt lammebov


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Langtidsstegt lammebov. Hvis man nu lige har en lammebov liggende, så er det her et udmærket bud på hvordan man kan trylle en lækker ret til gæster eller bare en hyggeaften. Vi købte for noget tid siden et slagtet lam til fryseren, så der er rig mulighed for at udfolde sig med spændende opskrifter. Langtidsstegt lammebov smager helt vidunderligt, så det er bare om at komme i gang.

Langtidsstegt lammebov

Ingredienser:

1 Udbenet lammebov 1 – 1,5 kg
1,5 kg Bagekartofler skåret i grove tern 4*4 cm
1 Fennikel skåret i tern
4 store rødløg pillet og skåret i kvarte
10 fed hvidløg, pillet og hakket groft
1 tsk. tørret rosmarin, kan erstattes af frisk rosmarin eller frisk mynte
Skallen af 1 Citron
Saften af 1 1/2 Citron
1 dl Olivenolie
1 bundt persille, hakket fint
1 spsk. Oregano
Madsnor til at binde med
Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  • Fyld lammeboven med persille, rosmarin, halvdelen af det hakkede hvidløg og krydder med salt og peber. Bind stegen med madsnor, og stil den til side.
  • Kom grøntsagerne i et stort ildfast fad, og hæld olivenolie, citronsaft, oregano, resten af det hakkede hvidløg og citronskal i, og vend det godt rundt, krydder med slat og peber.
  • Stil det hele i ovnen ved 140 – 150 grader i 4 timer, vend stegen undervejs.
  • De sidste 30 min. tages stegen ud så den kan trække.
  • Hæv temperaturen i ovnen til 200 grader, så grøntsagerne kan få lidt farve og giv dem de resterende 30 min.
  • Skær stegen i passende skiver, og server den med grøntsagerne og evt. en tomatsalat og et godt brød til.

Velbekomme.

Langtidsstegt lammebov

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.