Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Gryderet med svinekød og kikærter

Gryderet med svinekød og kikærter

4.75

/5

1 time 25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.75

/5

1 time 25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Mørt kød og en lækker smagsfuld sovs, det er sådan en rigtig gryderet skal være. Her er der smag for alle pengene og til trods for de mange krydderier er børnene vilde med den. Hvis du vil have opskriften på en lækker gryderet med svinekød, så læs med her, få vores opskrift, og se hvor nemt det er at lave.

sort skål med gryderet med svinekød og kikærter med brød bag ved

Nem gryderet til hverdag

Her i vinterens sidste krampetrækninger, så er det altid lækkert med en god gryderet at varme sig på. I den her gryderet med kikærter og svinekød er der masser af velsmag. Jeg har altid elsket gryderetter! Paprikagryde, Stifado, en god stroganoff, jeg er vild med det! Serveret med en god kartoffelmos, ris eller et godt brød, Mums!

Denne her er det man vil betegne som en børnevenlig gryderet. Vores børn elsker simpelthen denne her ret, og sidst vi fik den slikkede de gryden, bogstaveligt talt! Jeg tror virkelig den der milde underliggende smag af kanel er noget der tiltaler børnene. Vi voksne elsker den også! Og selvom du måske synes det lyder underligt med kanel i en gryderet, så fortvivl ikke. Det smager altså fantastisk godt!

skål med gryderet med svinekød, kikærter, grøntsager og masser af krydderier

Ingrediensnoter

Svinekød – Du kan bruge alt lige fra mødbrad, til svinekoteletter eller nakkefilet. Nakkefilet er super lækkert til denne gryderet, fordi der er lidt mere fedt i kødet, der giver mørt og smagfuldt kød. Hvis du vil prøvet noget andet, så kan du også lave retten med kylling i stedet for svinekød.

Kikærter – Køb kikærter på dåse, det er så nemt! De er klar til at komme i retten som de er, og man slipper for at udbløde osv., som man skal med de tørrede kikærter. Kikærterne smager skønt og så mætter de godt i en gryderet.

Øl – Vi bruger øl i denne gryderet, da det giver en god dyb smag til saucen. Prøv dig frem med forskellige typer af øl, og hvis du helst vil undgå øl i retten, kan du erstatte det med vand i stedet.

Hvordan laver man gryderetten?

Denne gryderet med svinekød er ret nem at lave. Der er lige lidt arbejde i at få målt krydderierne af og skåret grøntsager og kød ud, men når det først er gjort, så går resten nemt.

Først skal kødet blandes med krydderierne, og svitses af i gryden. Herefter tilsættes grøntsagerne, og efterfølgende hakkede tomater, øl, bouillon samt salt, peber, kanel og sukker. Når retten har simret en times tid, skal de sidste ingredienser i, og så skal retten lige simre i 10 minutter inden den er klar til servering.

gryderet med svinesmåkød og kikærter i sammenkogt ret

Ofte stillede spørgsmål

Kan gryderetten fryses?

Ja du kan sagtens fryse resterne ned eller lave en stor portion til fryseren så der altid er nem mad. Dette er en af de gryderetter vi elsker at have i fryseren, fordi det er en ret som hele familien virkelig sætter pris på.

Kan jeg bruge andet end svinekød i denne ret?

Ja du kan sagtens skifte kødet ud med en anden kødtype. Den er også super lækker med lammekød, kylling eller sågar oksekød. Kun fantasien sætter grænsen for hvad du kan lave den med.

Hvad spiser man til gryderetten?

Du kan vælge det tilbehør du allerbedst kan lide. Prøv for eksempel at servere retten med et godt madbrød, en god kartoffelmos eller ris til.

Andre gryderetter du måske vil synes om

sort skål med gryderet med kikærter og svinekød med ske i og brød bag ved

Opskrift på verdens bedste gryderet med svinesmåkød

Her får du vores opskrift på det vi betegner som måske verdens bedste gryderet. Den er nem at lave, og så smager den virkelig fantastisk. Den er lækker og krydret i smagen, men bestemt ikke stærk. Det er en gryderet man kan spise både på kolde vinterdage eller på en lun sommeraften på terrassen.

sort skål med gryderet med svinekød og kikærter med brød bag ved
4.75 fra 4 stemmer

Gryderet med svinekød og kikærter

Nem opskrift på en lækker sammenkogt ret med svinesmåkød, kikærter og masser af grøntsager. Det er en skøn gryderet der kan spises hele året rundt. Lav gerne en stor portion og gem resterne i fryseren. Herhjemme elsker børnene retten, selvom den indeholder krydderier, så er den børnevenlig og mild i smagen.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 862 kcal

Ingredienser

Krydderiblanding:

  • 1 spsk hvedemel
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk tørret koriander, stødt
  • 1 tsk tørret oregano

Øvrige ingredienser:

  • 4 spsk olie, til stegning
  • 700 g svinekød, skåret i mundrette stykker
  • 4 fed hvidløg, hakket fint
  • 3 løg, skåret i tern
  • 4 gulerødder, skåret i tern
  • 3 bladselleri, skåret i tern
  • 0,5 ds hakkede tomater
  • 2 dl øl, eller vand
  • 2,5 dl vand
  • 1 stk bouillonterning, svinebouillon
  • 1,5 tsk salt, eller efter smag
  • ¼ tsk peber, stødt
  • 1 spsk sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 ds kikærter, drænet og skyllet
  • 1 bdt frisk persille, fint hakket
  • ½ dl piskefløde

Sådan gør du

  • Ingredienserne til krydderiblandingen blandes sammen og stilles til siden.
  • Grøntsagerne forberedes og skæres i tern og stilles til siden.
  • Svinekødet skæres i passende stykker. Kom svinekødet og krydderiblandingen i en skål og vend det sammen så krydderiblandingen bliver fordel på alt kødet.
  • I en stor gryde varmes olien op og kødet svitses nu ved høj varme af flere omgange. Når alt kødet er brunet af kommes det tilbage i gryden. Hvidløg, Løg, gulerødder samt bladselleri tilsættes og svitses med i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt derefter hakkede tomater, øl, vand, bouillon, salt, peber samt sukker og kanel. Rør det grundigt sammen og bring det i kog. Skru ned til middellav varme, og kom låg på gryden. Nu skal det simre under låg i ca. 1 time. Husk at røre i det undervejs.
  • Når der er gået en time tilsættes den hakkede persille samt kikærter og fløde. Lad det simre uden låg i ca. 10 minutter inden gryderetten serveres sammen med et godt brød til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 862kcalKulhydrater: 45gProtein: 39gFedt: 58gMættet fedt: 18gTransfedt: 1gKolesterol: 143mgNatrium: 1131mgKalium: 1348mgFibre: 11gSukker: 15gA-vitamin: 11575IUC-vitamin: 25mgCalcium: 176mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.