Lækker krydret gryderet med kikærter

Nu kommer den tid endelig, hvor man igen med god samvittighed kan kaste sig over alle de dejlige vinterretter. En lækker en af slagsen er den her gryderet med masser af krydderier, øl og kikærter. Det hele går simpelthen op i en højere enhed og passer perfekt til en kold dag.

gryderet med kikærter

Ingredienser:

Krydderiblanding:
2 tsk. stødt spidskommen
1 1/2 tsk. stødt  koriander
1/2 tsk. chilipulver
1 stang kanel

500 g svinekød i tern
1 spsk. hvedemel
Olivenolie
3 tomater, skåret i tern, eller en halv dåse flåede tomater kan gøre det
2 løg skåret i tern

2 stængler bladselleri skåret i tern
3 gulerødder skåret i tern
4 fed hvidløg fint hakket
1 ds. kikærter. Husk at afdryppe og skylle grundigt i koldt vand

1 1/2 dl. svinebouillon
2 dl. øl

Fremgangsmåde:

  • Frem med en pande og rist alle krydderier bortset fra kanelstangen ved svag varme i et minuts tid.
  • Kom mel, kød og krydderierne, bortset fra kanelen, i en pose og ryst det godt til alt kødet er dækket af mel og krydderier. Tag kødet ud og ryst overskydende mel af.
  • Varm olien op i en gryde, og steg kødet ved høj varme. Gør det evt. af flere omgange til alt kødet er godt brunet.
  • Når alt kødet har fået en dejlig brun farve, tilsættes grøntsagerne (med undtagelse af kikærterne), kanelstangen og halvdelsen af bouillonen, vend det hele godt rundt og lad det boble en 5 minutters tid ved svag varme.
  • Tilsæt resten af bouillonen samt øl, bring det i kog og skru ned på på lav varme og lad det simre ca. en time. Husk at røre undervejs og smag til med salt og peber.
  • Efter en lille time tilsættes kikærterne og koges med de sidste 5 min.
  • Server med et godt groft brød.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares