Der er fuld gang i småkagebagningen i de danske hjem i disse uger. En af de julesmåkager der ikke må mangle, er julemandens knapper. Det er traditionelle småkager med en midte af hindbætsyltetøj. De er nemme at lave, og smager dejligt.
De her små syltetøjskager er perfekte til jul. Du kan du jo bruge den syltetøj du allerbedst kan lide, men jeg synes at hindbær er det bedste. Hindbærsyltetøj elsker både børn og voksne nemlig.
Julemandens knapper kaldes disse julesmåkager, og den røde farve fra syltetøjet giver både en smuk julefarve og et syrligt pift til de ellers meget søde småkager. De her småkager er heldigvis virkelig nemme at lave, og det er jo rart, for der er ofte mange ting vi skal nå i december. Dejen skal ikke stå og hvile i køleskabet. Derfor er det også småkager der er gode at bage sammen med børn, der ofte ikke gider at vente på at dejen hviler i køleskabet.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Bland melet sammen med bagepulver, og smuldrer smørret heri.150 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 100 g smør
- Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland det med lidt af flormelissen for at skille kornene lidt fra hinanden. Bland så vanilje og flormelis sammen med mel/smør-blandingen.1 vaniljestang, 50 g flormelis
- Kom piskefløde i, og saml dejen.2 spsk piskefløde
- Tril små kugler af dejen (på ca. 8 gram). Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

- Brug enden af en grydeske til at lave små fordybninger i småkagerne.

- Brug en teske til at fylde hullerne med syltetøj. De skal fyldes helt op, da det vil synke lidt under bagningen.½ dl hindbærmarmelade

- Bag småkagerne ved 175 grader varmluft i 10 minutter til de er gyldne i kanten.
- Lad småkagerne køle helt ned på en rist inden de kan pakkes i kagedåser.




