Jordbær og hindbær med romskum

Her er opskriften på en rigtig lækker sommerdessert, der helt sikkert vil bringe glæde efter en lækker middag. Smagen af friske bær sammen med den mørke rom og den luftige søde flødeskum er bare helt perfekt. Man kan selvfølgelig bruge andre bær end lige jordbær og hindbær, dog vil jeg sige at det passer rigtig godt med lidt syrlige hindbær ind i den ellers søde dessert. Men de ville sagtens kunne erstattes af fx brombær. Opskriften giver 2 store desserter eller 4 små.

jordbær og hindbær med romskum

jordbær og hindbær med romskum jordbær og hindbær med romskum

Ingredienser 2-4 personer:
125g jordbær
125g hindbær
2 spsk. mørk rom
2 spsk. havregryn
2 spsk. hakkede mandler
2 dl piskefløde
2 spsk. flydende honning

Fremgangsmåde:

  • Start med at halvere jordbærene og mariner dem sammen med hindbærene i 1 spsk. rom
  • Rist herefter hakkede mandler og havregryn på panden til det er let gyldent
  • Pisk fløden til en flødeskum, og tilsæt 1 spsk. rom og den flydende honning
  • Når mandler og havregryn er afkølet, hældes det også i flødeskummen, gem lidt til at drysse på toppen til sidst
  • Nu skal desserten puttes i glas – skiftevis bær og romskum – stil herefter desserterne på køl i et par timer
  • Desserterne tages ud lige inden de skal serveres og drysses med lidt af de ristede mandler og havregryn

Velbekomme!

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares