Den perfekte hasselback kartoffel

Jeg er ikke den store kartoffelnyder, men helt ny opgravet, bagte eller som hasselback så er jeg helt med! 🙂 Sidst jeg lavede hasselback kartofler var det ikke med den store succes, de blev bløde og egentlig lidt kedelige. Men denne gang tror jeg at jeg har fundet den perfekte måde at tilberede dem på.
For mig skal den perfekte udgave være knasende sprød udenpå, og samtidig blød og lækker i midten. Her følger min opskrift på den perfekte hasselback kartoffel.

Hasselback kartoffel

Ingredienser:

4 store kartofler
1/2 dl olivenolie
Salt og peber efter smag

  • Bring en stor gryde med vand i kog
  • Skræl kartoflerne
  • Placer kartoflerne i en stor grydeske og skær riller i med mellemrum på ca. 2 – 3 mm. Fidusen med grydeskeen er at den gerne skulle forhindre at man skærer igennem kartoflen.
  • Kom de delvist skivede kartofler ned i det kogende vand og giv dem ca. 5 min.
  • Tag kartoflerne op og lad dem dryppe godt af.
  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Smør kartoflerne godt ind i olivenolie, og drys dem med salt og peber.
  • Placer kartoflerne på en rist med bagepapir midt i den forvarmede ovn, og giv dem ca. 1 1/2 time. Hold godt øje med dem, og skru eventuelt op til sidst for at giv dem det sidste sprødhed.

Server som tilbehør til en god bøf eller lige hvad du har lyst til 🙂

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares